Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas klubu hokeja izlase "Crowns Baltic Challenge Cup" turnīra trešā posma pirmajā spēlē Valmierā ceturtdien ar rezultātu 6:4 (2:2, 3:0, 1:2) pārspēja Latvijas otro klubu izlasi.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Mārtiņš Oskars Freimanis, kamēr viens precīzs metiens un divas rezultatīvas piespēles bija Edgaram Homjakovam. Abi hokejisti ikdienā pārstāv "Liepāja"/"Optibet" komandu.

Savukārt zaudētājiem divus vārtus guva "Zemgale"/LLU hokejists Kristaps Millers.

Šī turnīra pirmajā duelī Lietuva ceturtdien ar rezultātu 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) zaudēja Igaunijai.

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) vienības "Zemgale"/LLU trenera Valērija Kuļibabas vadītā Latvijas klubu izlase piektdien tiksies ar Igauniju, bet sestdien duelēsies ar Lietuvu. Savukārt "Prizmas" stūrmaņa Ērika Miļuna vadītā Latvijas klubu otrā izlase piektdien spēkosies ar Lietuvu, bet sestdien tiksies ar Igauniju.

Latvijas klubu izlase šajā turnīrā uzvarējusi arī visās sešās iepriekšējās spēlēs, triumfējot augustā un novembrī notikušajos posmos.

Augustā Tallinā Latvija ar 13:1 sagrāva Lietuvas nacionālo valstsvienību, ar 5:0 uzvarēja Zviedrijas pirmās divīzijas jeb trešās spēcīgākās līgas klubu "Hammarby" un ar 7:2 apspēlēja Igaunijas izlasi. Savukārt novembrī Klaipēdā Latvijas klubu izlase ar 9:2 pārspēja Ukrainas U-20 izlasi, ar 5:3 uzvarēja Lietuvas valstsvienību un ar 13:0 sagrāva Igaunijas izlasi.

Pagājušajā sezonā turnīrā, kas tika saukts Baltijas izaicinājuma kausa vārdā, Latvijas klubu izlasi vadīt tika uzticēts "Mogo" komandas trenerim Oļegam Sorokinam, Latvijas klubu izlasei uzvarot gan Lietuvu, gan Igauniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!