Foto: F64
Latvijas biatlonists Oskars Muižnieks pēc sava sekmīgākā starta Phjončhanas olimpisko spēļu 20 kilometru distancē bija daļēji apmierināts ar startu, jo bijis tēmējis uz augstāku vietu.

Muižnieks bija labākais no Latvijas biatlonistiem, ar trīs kļūdām šaušanā ieņemot 42 vietu 86 sportistu konkurencē. Viņš apsteidza Latvijas labāko biatlonistu Andreju Rastorgujevu, kurš ar sešām kļūdām ieņēma 59. vietu, kā arī bija otrs labākais no Baltijas sportistiem.

"Nevar teikt, ka ļoti veiksmīga sacensība, bet uz slēpēm jutos ļoti labi. Viena kļūda par daudz otrajā un pēdējā šautuvē. Bet prieks par sacīksti," pozitīvo izcēla biatlonists. "Uz slēpēm izdarīju visu, ko varēju. Pirmos četrus apļus nogāju uz 90-95% ar domu, ka pēdējā šautuve jāizšauj bez kļūdām un pēdējā aplī jāizliek maksimums. Bet kaut kā nav tas "fīlings" līdz galam, ka tu esi izdarījis visu maksimumu."

Muižnieks norāda, ka šaušanā gribējis pieļaut tikai vienu kļūdu, tāpēc minētās divas kļūdas bijušas pa daudz. "Ņemot vērā manu pusprofesionāļa, pat amatiera statusu, esmu viens no labākajiem Baltijā – tad tas ir cienījams rezultāts šādā vērtējumā. Savam līmenim viss bija kārtībā. Ja esmu kaut kur pusē (no dalībniekiem), tad nav ko pārdzīvot."

Muižnieks smaidot saka, ka izbaudīs olimpisko atmosfēru līdz galam, bet pēc divām nedēļām viņam jāatgriežas pamatdarbā – viņš ir profesionāls fizioterapeits. Viņš obligāti skatīsies masu startu, kurā sacentīsies Rastorgujevs, kā arī pārējās biatlona sacensības. Tāpat Muižnieks cer apmeklēt pēc iespējas vairāk latviešu sportistu startu un vēlas pirmo reizi klātienē vērot bobsleja sacensības.

"Man tās ir pirmās un, iespējams, pēdējās olimpiskās spēles mūžā, tāpēc izmantošu līdz galam," saka sportists.

Savukārt par savu nākotni sportā Muižnieks vēl nav izlēmis. "Pirms starta puišiem būdiņā teicu – ja tikšu desmitniekā, tad turpināšu nākamos četrus gadus. Neizdevās. Tagad atpūtīšos, parunāšu ar ģimeni un domāšu, ko darīšu tālāk. Vai turpināšu nākamo sezonu? Neko negribas teikt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!