Foto: F64

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc neveiksmīgā starta 20 km individuālajā distancē nespēja rast skaidrojumu notikušajam, kā arī bija nerunīgs ar Latvijas žurnālistiem. Tāpat skaidrojuma par šīm sacensībām uzreiz pēc finiša nebija Rastorgujeva trenerim Intaram Berkulim.

Kā ziņojām, Rastorgujevs ar sešām kļūdām šaušanā ceturtdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieņēma 59. vietu 20 km individuālajā distancē, kas ir viņa vājākais rezultāts Korejā. Tas gan viņam neliedza kvalificēties 15 km masu starta disciplīnai, kurā sacensības notiks 18. februārī.

Labāks par Rastorgujevu šodien bija otrs Latvijas biatlonists Oskars Muižnieks, kurš ieņēma 42. vietu.

"Nekas nenotiek galvā šobrīd. Neko nevaru komentēt. Jārunā ar treneri, ar servisu, kas bija trasē un kas redzēja no malas. Viss it kā bija kārtībā... Nezinu. Jārunā ar treneri," skaidrojumu nemācēja rast Rastorgujevs.

Plašāku komentāru nespēja arī sniegt Berkulis. Viņš skaidroja, ka piešaudē pirms sacensībām bija viss kārtībā. Savukārt pašās sacensībās šāvieni bijuši uz mērķu robežas – citi mērķi aizvērušies, bet citi nav aizkrituši ciet.

"Briesmīgi. Trīs sodi (trešajā šautuvē guļus pozīcijā). Negaidīti. Mums nekad nav bijušas tādas problēmas guļus. Nepatīkami. Andrejam pašam vēl nepatīkamāk. Šosezon tik lielas problēmas guļus nav bijušas. Vējā viņš tika galā, bet šodien netika."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!