Foto: F64
Latvijas biatlonists Oskars Muižnieks ceturtdien Phjončhanas olimpisko spēļu 20 kilometru individuālajās sacensībās apsteidza savu tautieti un Latvijas izlases līderi Andreju Rastorgujevu, kurš kārtējo reizi neveiksmīgi šāva.

Oskars Muižnieks šajā sacensībās finišu sasniedza 52 minūtēs un piecās sekundēs, kas viņam deva 42. vietu. Četrās šaušanās viņš kļūdījās trīs reizes – divreiz otrajā un vienreiz ceturtajā šaušanā. Sacensību uzvarētājam Johanesam Tinjesam Bē latvietis zaudēja 4:02,2 minūtes.

Rastorgujevs ierindojās 59. pozīcijā. Četrās šaušanās latvietis kļūdījās sešas reizes (1+1+3+1), bet viņa rezultāts finišā bija 53:41,8 minūtes, kas bija par 5:38,0 minūtēm lēnāk nekā Bē. Pagaidām vēl nav oficiāli aprēķināts, vai Rastorgujevam šis rezultāts atņems vietu masu starta distancē.

Johaness Bē par olimpisko čempionu kļuva ar divām kļūdām šaušanās un ar rezultātu 48:03,8 minūtes. Tā viņam bija pirmā zelta medaļa olimpiskajās spēlēs, bet Sočos viņam ceturtā vieta ar Norvēģijas izlasi stafetē.

Bē par 5,5 sekundēm apsteidza pieredzējušo slovēni Jakovu Faku, kurš tika pie savas otrās olimpiskās medaļas karjerā. Iepriekš viņam 2010. gadā izdevās iegūt Vankūveras spēļu bronzu sprintā. Savukārt trešajā vietā ierindojās austrietis Dominiks Landertingers (+14,2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!