Foto: AFP/Scanpix/LETA
2016. gada Phjončhanas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra C apakšgrupas pirmajos mačos pie drošām uzvarām tika Somijas un Zviedrijas valstsvienības.

Somijas izlase ar rezultātu 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) pārspēja Vācijas valstsvienību. Somijas izlase mača ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Sami Lepisto precīzā metienu, bet Brūks Meiseks piecas minūtes pēcāk rezultātu izlīdzināja. Pirmā perioda turpinājumā Mika Piorala guva vēl vienus vārtus Somijai, bet tad otrajā trešdaļā Ēli Tolvanens un Lase Kukonens panāca rezultātu 4:1. Trešo periodu vācieši iesāka ar Franka Hordlera "golu", bet Jonass Kempainens septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca rezultātu 5:2.

Somiem Tolvanens izcēlās ne tikai ar vārtiem, bet arī ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Zviedrijas izlase ar rezultātu 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) sagrāva Norvēģijas valstsvienību. Uzvarētājiem precīzi meta Pars Lindholms, Antons Landers, Deniss Everbergs un Mikaels Vikstrands. Savukārt vārtsargs Viktors Fāsts atvairīja visus 17 norvēģu metienus.

Jau vēstīts, ka trešdien vīriešu turnīru sāka B grupas komandas, bet ceturtdien cīņā iesaistīsies arī A grupas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!