Foto: F64
Latvijas biatloniste Baiba Bendika Phjončhanas olimpiskajās spēlēs cerēja uz dalību masu startā, tomēr trīs neveiksmīgi starti viņai to lieguši. Pati sportiste atzīst, ka sprinta, iedzīšanas un individuālā starta distances nav bijušas tās labākās, lai gan fiziskā forma bijusi ļoti laba.

Bendika ceturtdien 15 km individuālajā distancē pieļāva četras kļūdas šaušanā, ierindojoties 39. vietā. Tādējādi nevienā no disciplīnām viņai neizdevās iekļūt starp 30 labākajām, līdz ar to viņa nespēja sev nodrošināt dalību 12,5 km masu starta distancē.

"Žēl, ka neizdevās te "izšaut". Šodien bija jāšauj, laika apstākļi bija labi, lai to darītu. Žēl, ka nesanāca nevienā distancē parādīt labu rezultātu," pēc 15 km distances sacīja Bendika. "Ja zinātu iemeslus, ja tas būtu tik vienkārši, tad šautu pa "nullēm". Tas ir biatlons. Vējš nav vienīgais faktors, kas ietekmē, jo arī pašai ir jāsavācas. Šoreiz žēl par pēdējo šautuvi, kur jtuos droši un centos šaut pārliecinoši, bet tomēr šāvieni bija neprecīzi."

Bendika vēl vairāk sarūgtināta par sniegumu ir tādēļ, ka fiziskā kondīcija bijusi ļoti labā līmenī. "Jau sprintā redzēju un visu janvāri zināju, ka forma ir ļoti laba. Bijām labi sagatavojušies."

"Īsti apmierināta es neesmu ne ar vienu no startiem. Vienīgais prieks, ka tiešām bijām labi sagatavojušies fiziski. Fiziskā kondīcija bija laba, bet par pārējo... Te man bija sliktākā šaušana šajā sezonā, lai gan šaušana bijusi viena no manām spēcīgākajām pusēm. Psiholoģiski varbūt traucēja tās vējainās dienas, jo pazuda pārliecība," sacīja Bendika.

26 gadus vecajai Bendikai šī bija debija ziemas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!