Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna ceturtdien aizvadīja Phjončhanas olimpisko spēļu milzu slaloma sacensības, kurās ierindojās 43. vietā.

Pēc pirmā brauciena Gasūna ierindojās 47. pozīcijā, distanci veicot minūtē un 18,65 sekundēs. Otrajā braucienā latviete uzrādīja 42. ātrāko laiku (1:15,30 minūtes), kas summā ar rezultātu ļāva pakāpties uz 43. vietu. Viņa sacensību uzvarētājai Mikaelai Šifrinai no ASV zaudēja 13,93 sekundes.

Gasūnai šīs ir otrās olimpiskās spēles karjerā. Sočos viņa izcīnīja 30. vietu slalomā, bet milzu slalomā viņa nefinišēja.

Šifrina kļuva par divkārtējo olimpisko čempioni. Pēc pirmā brauciena viņa bija otrā, otrajā braucienā viņa uzrādīja ceturto laiku, kas summā devas laiku 2:20,02 minūtes. Tas bija par 0,39 sekundēm ātrāk nekā norvēģietei Rangnhillai Mūvinkelai un par 0,46 sekundēm ātrāk nekā itālietei Frederikai Brinjonei. Pirmā brauciena līdere Manuela Melgai otro braucienu veica ļoti vāji, uzrādot tikai 23. ātrāko rezultātu, kas viņu atmeta uz kopvērtējuma astoto vietu.

Šifrina Sočos triumfēja slaloma sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!