Foto: AP/Scanpix
Daiļslidotāji Aļona Savčenko/Bruno Maso ceturtdien atnesa Vācijai astoto medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, ar izcili izpildītu izvēles programmu triumfējot sporta pāru sacensībās.

Pēc īsās programmas Savčenko/Marso atradās tikai ceturtajā vietā, taču jauns pasaules rekords izvēles programmas punktos – 159.31 punkti, kā arī konkurentu kļūdas ļāva viņiem iegūt olimpiskās zelta medaļas.

Sudraba godalgas ķīniešiem Vendzinai Sju/Konam Hanam, kuri bija līderi pēc īsās programmas. Izvēles programmā viņi pieļāva vairākas neprecizitātes un palika aiz Vācijas sportistiem.

Otrais rezultāts izvēles programmā kanādiešiem Meganai Duhamelai/Ērikam Redfordam, taču zemāks rezultāts īsajā programmā neļāva viņiem apsteigt ķīniešus un savai Phjončhanas kolekcijai kanādieši pievienoja bronzu. Kā ziņojām Kanāda uzvarēja komandu sacensībās.

Par sporta pāru sacensību neveiksminiekiem uzskatāmi OAR daiļslidotāji Jevgeņija Tarasova/Vladimirs Morozovs: pēc īsās programmas viņi bija otrie aiz ķīniešiem, un Sju/Hana sniegums izvēles programmā ļāva krieviem pretendēt uz uzvaru. Diemžēl šo iespēju Tarasova/Morozovs neizmantoja, partnere piedzīvoja kritienu, bija arī citas neprecizitātes izpildījumā un beigās viņi palika ārpus godalgoto trijnieka, ceturtajā vietā.

34 gadus vecajai Savčenko šis bija pirmais olimpiskās čempiones tituls, ko viņa izcīnīja savās piektajās spēlēs. Olimpiskajā debijā 2002. gadā Soltleiksitijā viņa vēl pārstāvēja Ukrainu un ierindojās 15. vietā, nākamajās spēlēs Turīnā, jau pārstāvot Vāciju un pārī ar Robinu Šolkoviju, iekļuva sešiniekā, bet pēc tam Vankūverā un Sočos tika pie bronzas.

Interesanti, ka abi Vācijas daiļslidotāji ir naturalizēti sportisti – Savčenko ir dzimusi Ukrainā un 2004. gadā ieguva Vācijas pilsonību, bet 29 gadus vecais Bruno Maso ir dzimis Francijā un Vācijas pilsonību ieguva 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!