Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs pēc Pjončhanas olimpiskajās spēlēs veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem atzina, ka joprojām īsti nav apmierināts ar devītās virāžas izbraukšanu. Pēdējā braucienā viņš pieļauj iespēju riskēt, lai pacīnītos par medaļu.

2018. gada olimpiskajās spēlēs pirmajā braucienā Tomass Dukurs bija septītajā vietā, bet otrajā pakāpās uz piekto vietu. Divu braucienu summā no sava brāļa Martina, kurš ir trešais, viņš atpaliek 0,23 sekundes, bet vēl 0,14 sekundes ātrāks bijis krievs Ņikita Tregubovs. Savukārt līderis Juns ir krietni atrāvies no pārējiem un tikai liela neveiksme var liegt mājiniekam zeltu šajās spēlēs.

"Otrais brauciens labāks, bet ne daudz labāks. Pirmajā braucienā startā samisējās. Pazuda līdzsvars, tad sanāca divus soļus mazāk stumt. Cieta starta laiks, un pie šāda rezultātu blīvuma tas ir izšķiroši. Otrajā nācās saņemties un izlabot kļūdas. Tā bija tāda iesācēja kļūda. Sacensībās nedrīkst pieļaut tādu kļūdu, bet gadās," secina Tomass Dukurs. "Ja atbrīvojies, tad ar vēsu prātu sanāk labāk. Braukšanā izlaboju kļūdas, tur izdevās "nomest" sekundes rezultātā."

Sportists neslēpa, ka vēlējies vēl siltākus laika apstākļus, tomēr tie visiem bija vienādi un par to nesūdzas.

"Ko uzlabot nākamajos braucienos? Devītā virāža līdz galam neapmierina, jo bija sānslīde, un no tās jātiek vaļā. Startā vēl "nomest' kādu simtdaļu. Tā jau visur tās sekundes salasās. Varbūt nedaudz cerēt uz veiksmi," par otrajā dienā veicamo saka Tomass Dukurs, kurš atklāj, ka neplāno neko daudz mainīt savā tehnikā. "Varbūt riskēšu ceturtajā braucienā ar slieces izliekumu, tad ir mazāks saskarsmes laukums. Visu vai neko," noslēgumā sacīja Tomass Dukurs.

Skeletonā trešais brauciens piektdien sāksies pulksten 2:30, bet izšķirošais ceturtais brauciens - pulksten 4:15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!