Foto: F64
Latvijas kamaniņu sporta izlases treneris Kaspars Dumpis ir neizpratnē par sportistu kamanām olimpiskajās Phjončhanas trasē, kur reti kādam sanāk labs brauciens.

Trešdien ar divnieku sacensībām, kurās Andris un Juris Šics izcīnīja sesto vietu, noslēdzās kamaniņu sporta individuālās sacensības. Nevienam citam Latvijas sportistam šoreiz olimpiskajās spēlēs nav izdevies tikt desmitniekā, bet vēl kamaniņniekiem ceturtdien paredzēta stafete.

"Izskatās, ka problēmas ir visiem. Labi, ka brāļiem Šiciem sanāca vismaz otrais brauciens. Tas viņiem bija pirmais un praktiski vienīgais, kuru nobraukuši salīdzinoši labi. Arī Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu salīdzinoši labi veica vienu braucienu," konstatē Dumpis. "Mēs treneri paši nesaprotam, kas īsti noteik ar mūsu kamanām vai pašiem sportistiem. Redzam, kā citi nāk ārā no devītās virāžas un atļaujas vēl brīvi dzīvoties pa tām kamanām... Viņi visi turas uz ledus, viss notiek, bet mums iet šķērsām. Nemāku atbildēt. Šādas trases nav nekur citur, lai varētu pārbaudīt un kaut ko notestēt."

Dumpis skaidro, ka trase ir arī savādāka, nekā bija rudenī, kad te notika treniņbraucieni. Tomēr treneris uzsver, ka visiem sportistiem trase ir vienāda.

"Ja zinātu, kas vainīgs – slidas vai regulējums – tad mēs to būtu izlabojuši. Nevaram pateikt. Tas ir ne tikai divniekiem, bet arī vieniniekiem," saka Dumpis.

Jau ziņots, ka pēc divnieku sacensībām kļuvis zināms Latvijas komandas sastāvs stafetē, kurā brauks Ulla Zirne, Kristers Aparjods un brāļi Juris un Andris Šici. "Galvenais, lai ir tās sajūtas. Mums ir jābrauc savādāk, nekā citi to dara. Mums jālien kā caur adatas aci, lai brauciens sanāk. Trasē nedrīkstam kļūdīties, kas būs svarīgākais stafetē. Galvenais, lai visi trīs (divi vieninieki un divnieks) nobrauc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!