Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien tika pie rezultatīvas piespēles un nopelnīja divus noraidījumus, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" uzvarēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) līdervienību Tampabejas "Lightning", kamēr citā mačā savu debiju pasaules labākajā hokeja līgā joprojām nesagaidīja Teodors Bļugers, atkal paliekot Pitsburgas "Penguins" komandas rezervē.

"Sabres" mājās ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzvarēja "Lightning", tiekot pie trešās uzvaras pēdējos četros mačos, bet pretiniekiem sagādājot otro zaudējumu pēc kārtas.

Girgensons šajā mačā darbojās ceturtajā uzbrucēju virknējumā kopā ar zviedru Jākobu Jūsefsonu un kanādieti Nikolasu Batisti, tieši šim trio atklājot spēles rezultātu mača septītajā minūtē. Ātrā pretuzbrukumā Girgensons ar piespēli no kreisās malas vienu uz vārtiem izvirzīja Batisti, kurš pārspēja "Lightning" vārtsargu Luisu Dominiku.

Turpinājumā Girgensons savai komandai gan sagādāja problēmas, jo divas reizes devās uz sodīto soliņa. Pirmajā periodā viņš nogāza Brendonu Pointu, savukārt otrajā trešdaļā neatļauti apstādināja "Lightning" un visas līgas rezultatīvāko spēlētāju Ņikitu Kučerovu. Tampabejas komanda šos skaitliskos vairākumus izmantot nespēja.

Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts 1:1, jo "Lightning" rindās bija izcēlies Janni Gurdē, bet otrajā spēles daļā "Sabres" izvirzījās vadībā ar 3:2. Mājiniekiem vārtus guva Sems Reinhārts un Skots Vilsons, bet viesiem izcēlās krievs Vladislavs Namestņikovs.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā Raiens O'Reilijs "Sabres" pārsvaru dubultoja, taču 52.minūtē Raiens Kelehens vienus vārtus atguva. Beigās "Lightning" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču astoņas sekundes pirms sirēnas Reinhārts raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts O'Reilijs, kurš guva vienus vārtus un divas reizes asistēja partneriem.

Girgensons šajā mačā spēlēja desmit minūtes un 15 sekundes, no tām pusotru minūti mazākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, maču noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Girgensons šosezon 51 spēlē guvis sešus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -6.

Tikmēr citā mačā Stenlija kausa īpašniece Pitsburgas "Penguins" mājās ar rezultātu 6:3 (1:0, 3:2, 2:1) uzvarēja Otavas "Senators", izcīnot otro panākumu pēc kārtas un septīto pēdējos desmit mačos.

Pagājušajā ceturtdienā uz "Penguins" komandu no fārmkluba izsauktais Bļugers šim mačam netika pieteikts, kopš ierašanās Pitsburgas kluba rīcībā trešo spēli pēc kārtas paliekot rezervē, joprojām gaidot uz savu NHL debiju.

"Penguins" ļoti veiksmīgi turpina spēlēt savās mājās, izcīnot devīto uzvaru pēc kārtas. Par mača zvaigzni kļuva mājinieku uzbrucējs Zeks Estons-Rīze, kurš guva savus pirmos divus vārtus NHL karjerā, kurā ir aizvadījis vien piecas spēles.

Tāpat divas ripas "Senators" cietoksnī iemeta Džeiks Gincels, bet Pitsburgas kluba kapteinis Sidnijs Krosbijs trīs reizes asistēja partneriem.

Kā vēstīts, Bļugers šosezon Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā 45 spēlēs guvis 12 vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles, būdams Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" trešais labākais snaiperis un piektais ražīgākais punktu vācējs. Tāpat viņš ir nopelnījis pozitīvu lietderības rādītāju +10.

Savulaik Pitsburgas "Penguins" Bļugeru 2012.gada NHL draftā izraudzījās otrajā kārtā ar 52.numuru, bet 2016.gada martā viņš ar šo klubu noslēdza divu gadu debitanta līgumu.

Kopvērtējumā Austrumu konferences un visas līgas pirmajā vietā joprojām atrodas Tampabejas "Lightning", kas izcīnījusi 79 punktus 57 mačos, taču tagad tikai par punktu apsteidz Bostonas "Bruins", kas otrdien mājās ar 5:2 (1:2, 1:0, 3:0) uzvarēja Kalgari "Flames".

Tikmēr Pitsburgas "Penguins" ar 68 punktiem 58 mačos Austrumu konferencē ir piektajā vietā, kamēr Bufalo "Sabres" ar 44 punktiem 57 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, konferencē, par trim punktiem atpaliekot no Otavas "Senators".

Savukārt visas līgas kopvērtējumā "Sabres" par sešiem punktiem apsteidz tikai Arizonas "Coyotes".

Nākamo spēli Bufalo komanda aizvadīs ceturtdien, viesojoties Kanādas galvaspilsētā pie Otavas "Senators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!