Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā Krievijas televīzijā paudis, ka ASV palīdzējusi panākt apsūdzības dopingā un sekojošu oficiālu Krievijas komandas atstādināšanu no Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm.

Saskaņā ar Krievijas valdības atbalstītā kanāla "Russia Today" tulkotajām piezīmēm, runājot valsts ziņu kanālā "Rossija-1", Lavrovs nosauca olimpiskas spēles par "negodīgām sacensībām".

"Acīmredzot amerikāņi vairs nevar mūs uzvarēt godīgā cīņā. Viņi domā, ka atgūstot un saglabājot neapdraudētas līderpozīcijas globālajā sportā, ir jāizbeidz konkurence," Lavrovs bija sacījis svētdien pārraidītā intervijā.

Televīzijas intervijā Lavrovs vainoja ASV "vienpusējās, piespiedu, nelikumīgās darbībās, lai iegūtu pārsvaru".

"Tas bija šoks cilvēkiem, kuri kļūdaini domā, ka var nesodīti iet pret Krieviju. Domāju, ka viņi vēl nav atjēgušies no šī šoka," paudis Lavrovs.

Jau vēstīts, ka valsts izveidotas un atbalstītas dopinga sistēmas dēļ Krievijas komanda nevar startēt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir diskvalificējusi Krievijas Olimpisko komiteju. Tomēr sacensībās piedalās "Olimpiskie sportisti no Krievijas", lai arī daudzi Krievijas vadošie sportisti nesaņēma uzaicinājums piedalīties šajā Olimpiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!