Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm domās, vai turpināt karjeru, žurnālistiem atzina pati sportiste.

Cauce savās otrajās olimpiskajās spēlēs četru braucienu summā ieņēma 16. vietu, ierindojoties četras vietas zemāk nekā pirms četriem gadiem Sočos. Cauci iegāza pirmais brauciens, kurā viņa zaudēja cerības uz iekļūšanu desmitniekā.

Labākā no Latvijas kamaniņu braucējām bija Ulla Zirne, ieņemot 12. vietu. Trešā Latvijas sportiste Kendija Aparjode pēc trešā brauciena ieņēma 23. vietu un nekvalificējās ceturtajam braucienam.

"Phjončhanā nav viegla trase. Specifiska. Vienā virāžā jāpielieto viss spēks, citā tu nevari pat pusi spēka izmantot. Nav viegla. Diezgan arī bīstama, kā redziet," sacīja Cauce, norādot uz amerikānieti Emīliju Svītniju, kura neilgi pirms citas Latvijas kamaniņu braucējas Ullas Zirnes pēdējā brauciena piedzīvoja kritienu. "Es vairāk runāju par devīto virāžu. Nekad izejā nevar būt pārliecināta, kā esi iznākusi. Ledus profili ir atšķirīgi. Devītā virāža ir sāpīgākais punkts un grūtākā vieta trasē."

"Neesmu apmierināta, jo nebija tas, kādēļ es četrus gadus un visu šo vasaru trenējos, lai nobrauktu pusotru labu braucienu. Bet tāds ir sports. Katram ir jāieņem tāda vieta, kāda ir – visi nevar būt pirmais, otrais vai trešais," konstatē Cauce.

27 gadus vecā sportiste atzīst, ka šī bija neveiksmīgākā sezona karjerā un pieļauj domu, ka varbūt arī pēdējā. "Daudz visādas lietas, kas šo sezonu padarīja grūtāku, bet sezona ir beigusies. Kas? To paturēšu pie sevis. Ziemā tas sākās. Viss ir kārtībā. Un nevienu es nevainoju. Braucu jau es, neviens cits manā vietā nebrauc. Kļūdas pieļauju es. Kamana nav slikta, kaut kas nav kārtībā ar mani. Domāšu, ko darīt tālāk. Nesaku, ka nebraukšu. Nesaku, ka braukšu – 50/50. Ja es braukšu, tad tas būs olimpiskais cikls. Ja nē, tad nē. Vēl domāšu."

Tikmēr labākā no Latvijas kamaniņniecēm Zirne nemācēja rast skaidrojumu neveiksmēm otrajā sacensību dienā. ""Neteiksim, ka slikti, jo raudāt jau neraudāšu. Rūgtums gan ir. Paies kāds brīdis, līdz sapratīšu, kas un kā notika. Ja būtu bijusi stabilitāte, tad viss būtu kārtībā. Vakar viss bija kārtībā un vienkārši, jo devītā virāža, arī atslēgas vieta uz milimetriem sanāca tik labi. Tāpēc likās viegla trase, un šodien pārāk liela pārliecība. Nedaudz neizdarīju visu to, ko vajadzēja izdarīt."

Lai gan otrajā dienā Zirnei neizdevās braucieni, viņa neskumst par sasniegto un atzīst, ka Phjončhanas trase patikusi. "Neatkāpjos no teiktā, ka šī ir mana mīļākā trase. Patīk sajūtas, patīk trase – ātra, tās virāžas. Tu vari izbaudīt braukšanu un vēl devītā virāža, kas nav prognozējama. Man patīk, bet šoreiz nepaveicās."

Savā olimpiskajā debijā līdz ceturtajam braucienam neizdevās tikt Aparjodei, kura arī vēl nespēja rast skaidrojumu neveiksmīgajam sniegumam. "Gribējās labāk, jo nedomāju, ka netikšu pie ceturtā brauciena. Pirmajā braucienā arī viss palika."

Aparjode neslēpj, ka pirmajā sacensību dienā bijis uztraukums, bet pirms tam problēmas nav bijušas. "Treniņi bija labi, nebija nekādu problēmu, iznākot no devītās virāžas. Pēdējos divos treniņos neizdevās un tā līdz šai dienai neesmu izbraukusi. Nevar teikt, ka šeit ir mazāk braukts, bet tā devītā virāža nav viegla."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!