Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās 1500 metru distancē otrdien izcīnīja augsto ceturto vietu, kas ir Latvijas sportistu rekords šajā sporta veidā.

1500 metru distanci latvietis veica minūtē un 45,25 sekundēs. Viņš sacensību uzvarētājam Kjeldam Nuisam no Nīderlandes zaudēja 1,24 sekundes. Savukārt no bronzas godalgas latvieti šķīra 0,32 sekundes.

Silova ceturtā vieta ir jauns Latvijas sportistu rekords šajā sporta veidā. 1968. gadā piekto vietu olimpiskajās spēlēs zem PSRS karoga izcīnīja Lāsma Kauniste, kura to arī ieguva 1500 metru distancē.

Līdz šim Silova labākais rezultāts olimpiskajās spēlēs bija 12. vieta Vankūveras spēļu šorttreka sacensībās, bet Sočos viņš ātrslidošanā ierindojās 14. vietā 1500 metru distancē.

Līdz ar Nuisa uzvaru Nīderlande ir izcīnījusi visas zelta medaļas ātrslidošanā līdz šim. Sudraba medaļu ieguva cits nīderlandietis Patriks Rests (+0,85), bet bronza pienācās korejietim Minsokam Kimam, kurš slidoja vienā pārī ar Silovu. Viņš uzvarētājam zaudēja 0,92 sekundes.

Izšķirošo sacensību notikumu aprakstu var lasīt arī portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē no ceturtās sacensību dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!