Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva 12 punktus, taču viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda sīvā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar rezultātu 99:101 (22:25, 26:29, 29:15, 22:32) zaudēja garā panākumu sērijā esošajai Jūtas "Jazz" komandai.

Sanantonio vienība, kura aizvadīja trešo no sešām tā dēvētā rodeo izbraukuma spēlēm, piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas un ceturto pēdējos piecos mačos, kamēr lielisku tempu uzņēmusī "Jazz" vienība izcīnīja jau desmito uzvaru pēc kārtas.

"Spurs" komanda, kas šo maču aizvadīja bez traumu guvušā sava šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja Lemarkusa Oldridža, vēl deviņas minūtes pirms spēles beigām bija vadībā ar 85:73, tomēr "Jazz" četru minūšu laikā atspēlējās, bet pēdējā minūtē Donovans Mičels ar divpunktnieku un vienu soda metienu mājiniekiem nodrošināja kārtējo uzvaru.

Bertāns laukumā devās sākumsastāvā un spēlēja 28 minūtes un 51 sekundi. Viņš trāpīja trīs no četriem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja trīs metienus, pārtvēra vienu piespēli un nopelnīja četras piezīmes.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kails Andersons, bet pieredzējušais spānis Pau Gazols guva 15 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas.

"Jazz" sastāvā ar 25 punktiem izcēlās Mičels, bet Džo Inglišs un Deriks Feivors sameta attiecīgi 20 un 19 punktus.

Bertāns pirmos punktus guva no groza apakšas, tobrīd panākot 6:5 "Spurs" labā, bet nepilnas četras minūtes pirms ievada ceturtdaļas beigām viņš ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu 15:15, drīz latvietim dodoties uz rezervistu soliņu.

Otrajā ceturtdaļā Bertāns punktus neguva, bet "Jazz" spēja iegūt 12 punktu pārsvaru (54:42), kuru beigās "Spurs" gan nedaudz sadeldēja.

Krietni labāk Bertānam un "Spurs" klājās trešajā ceturtdaļā, kurā latvietis ar caurgājienu guva vēl divus punktus, bet četras ar pusi minūtes pirms šī nogriežņa beigām trāpīja savu otro tālmetienu, izvirzot viesus vadībā ar 66:61. Pirms pēdējām 12 spēles minūtēm "Spurs" bija vadībā ar 77:69, pēc tam panākot arī 85:73. "Jazz" sāka pakaļdzīšanos, starpību samazinot līdz četriem punktiem, uz ko atbildēja Bertāns, triecot bumbu grozā no augšas.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Bertāns tika nomainīts, izšķirošajos notikumos šajā spēlē laukumā neesot, bet "Spurs" izskaņā nespēja apturēt Mičelu, kurš pēdējās piecās minūtēs guva 11 punktus, tostarp 39 sekundes pirms beigām iemetot uzvaru nesošo divpunktnieku.

"Spurs" ar 35 uzvarām 58 spēlēs joprojām ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, kur "Jazz" ar 29 panākumiem 57 cīņās ir desmitajā pozīcijā.

Turpinājumā "Spurs" izbraukumā aizvadīs vēl trīs spēles, bet savā laukumā atgriezīsies vien februāra pēdējā dienā. Izbraukumu "Spurs" turpinās ar diviem mačiem pēc kārtas pret Denveras "Nuggets", starp kuriem gan risināsies NBA Zvaigžņu spēle, bet noslēgumā gaidāma cīņa ar vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!