Foto: F64

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieņemtās 12. vietas 12,5 km iedzīšanā konstatēja, ka pēdējā šautuvē divas kļūdas radušās paša vainas dēļ.

Rastorgujevs pirms pēdējās šautuves pretendēja uz augstu vietu kopvērtējumā, tomēr divi neaizvērti mērķi neļāva iekļūt labāko desmitniekā.

"Šaušanā pēdējā šautuvē bija nedaudz vairāk vējiņa. Pats līdz galam nenokontrolēju to, ko vajadzēja nokontrolēt. Divi sodi neļāva pacīnīties par vēl augstākām vietām," spiests konstatēt alūksnietis. "Pēdējā šautuvē neriskēju šaut ātrāk, tieši otrādi – redzēju, ka vējš vairāk pūš. Ienākot šautuvē, es pēc šāvieniem dzirdēju, ka citi bliež garām. Tieši šie divi šāvieni šoreiz bija lieki."

Rastorgujevs atzīst, ka slēpošanā pēdējā aplī noslēdzošajā pusotra kilometrā varbūt nedaudz pietrūka spēka, bet kopumā juties ļoti labi un sacensības patikušas. "Paldies servisa grupai, kas nostrādāja. Bija arī vairāk informācijas trasē, deva pareizu un konkrētu informāciju, kas jādara. Paldies komandai, kas bija ar mani un daudz palīdzēja."

Latvijas biatlonists norādīja, ka sacensību gaitā centies noķert priekšā slēpojošo grupu, ko sev izvirzījis par mērķi. Tad būtu iespējams "sēdēt aizmugurē", kas varbūt ļautu pietaupīt spēkus. Kopumā Rastorgujevs sacīksti vērtē kā labu, izņemot pēdējo šautuvi. "Jābūt pārliecinošākam, nav jābaidās šaut."

Rastorgujevs pēc sprinta un iedzīšanas sacensībām ir tuvu tam, lai nodrošinātu vietu masu startā, tomēr to nāksies apliecināt 20 km individuālajā distancē. Tā notiks ceturtdien, 15. februārī. Olimpiskajās spēlēs masu startā 15 labākie pēc Pasaules kausa rezultātiem, bet Latvijas biatlonists nav šo sportistu vidū. Pārējās vietas tiek sadalītas olimpiskajās spēlēs – vietas masu startā sev garantējuši visi medaļnieki, bet pārējās vietas ieņem pēc trīs distanču vērtējuma. Šobrīd "brīvas" vēl palikušas 12 vietas, uz kurām viens no pretendentiem ir arī Rastorgujevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!