Foto: F64

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmdien Phjončhanas olimpisko spēļu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības izcīnīja 12. vietu, četrās šaušanās pieļaujot četras kļūdas.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Rastorgujevs iedzīšanā izcīnīja devīto vietu, bet Phjončhanā svētdien sprinta sacensībās viņš ierindojās 24. pozīcijā.

Francijas sportists Martēns Furkāds kļuva par olimpisko čempionu, šajā distancē triumfējot otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Viņš finišu sasniedza 32:51,7 minūtēs, četrās šaušanās pieļaujot vienu kļūdu. Sebastjans Samuelsons no Zviedrijas šokējoši finišēja otrajā vietā (+12,0), bet Benedikts Dols no Vācijas izcīna bronzu (+15,1).

Rastorgujevs līderim zaudēja minūti un 37,6 sekundes. Savukārt no TOP 10 viņu šķīra tikai piecas sekundes. Latvietis šis rezultāts bija svarīgs, lai viņš vairotu savas cerīgas iekļūt sacensībās ar masu startu. Savukārt 15. februārī risināsies biatlona klasika jeb 20 kilometru individuālās sacensības.

Tagad savā karjerā Furkāds izcīnījis trīs olimpiskās zelta medaļas, bet divreiz viņš ticis pie sudraba. Savukārt 20 gadus vecais Samuelsons ar sudraba medaļas iegūšanu šokēja biatlona pasauli, jo iepriekš viņš ar individuāliem panākumiem nebija izcēlies. Arī Dolam šī bija pirmā olimpiskā medaļa.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!