Foto: F64
Latvijas biatloniste Baiba Bendika otrdien Phjončhanas olimpisko spēļu 10 kilometru iedzīšanas sacensībās finišēja 33. pozīcijā.

Iedzīšanas sacensības Bendika sāka ar 39. starta numuru, trasē dodoties divas minūtes un astoņas sekundes pēc sprinta sacensību uzvarētājas Lauras Dālmeieres no Vācijas. Pirmajā šaušanā latviete pieļāva vienu kļūdu un noslīdēja uz 43. pozīciju, bet otrajā šaušanā viņai izdevās nogāzt visus piecus mērķus, pakāpjoties astoņas pozīcijas uz augšu.

Turpinājumā sportistēm šaušanas vajadzēja veikt stāvus, un latviete trešajā ugunslīnijā kļūdījās divreiz. Bendika atgriezās 37. pozīcijā, bet pēc perfekti veiktās pēdējās šaušanas viņa pakāpās uz 33. pozīciju. Šajā vietā viņa spēja sasniegt arī finišu.

Par olimpisko čempioni arī iedzīšanā kļuva Dālmeiere, finišējot 30:35,3 minūtēs. Viņa pieļāva vienu kļūdu četrās šaušanās. Šajās olimpiskajās spēlēs vāciete ir nepārspēta, jo viņa triumfēja arī 7,5 km sprintā. Tāpat viņa ir pirmā sportiste, kurai izdevies vienlaicīgi būt gan olimpiskajai, gan pasaules čempionei iedzīšanā.

Finiša spurtā sudraba medaļu izcīnīja slovākiete Anastasija Kuzmina, kura startēja ar 13. starta numuru, bet Anaī Beskona no Francijas ieguva bronzu, startējot no 19. vietas. Kuzmina uzvarētājai zaudēja 29,4 sekundes, bet Beskona – 29,6 sekundes.

Pirms sacensībām izskanēja informācija, ka organizatori apsver iespēju atcelt sacensības laika apstākļu dēļ, tomēr tas netika izdarīts. Iespējams, ka vēja dēļ nevienai no biatlonistēm neizdevās sašaut visus 20 mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!