Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošajai sieviešu skeletonistei Leldei Priedulēnai ar Phjončhanas olimpisko spēļu trasi līdz šim nav bijušas pārāk draudzīgas attiecības, tomēr viņa cer, ka Olimpiādē tas mainīsies, pēc pirmās oficiālās treniņu dienas teica latviete.

Sieviešu skeletona sacensības Phjončhanā norisināsies piektdien un sestdien, bet pirmdien tika aizvadīti pirmie divi oficiālie treniņbraucieni. Pirmajā 24 gadus vecā Priedulēna uzrādīja 13.labāko rezultātu, kamēr otrajā bija jau astotā.

"Šodien jau var teikt, ka ir kaut kas tuvāks braucieniem. Iepriekšējās dienas, kad norisinājās neoficiālie treniņi, bija galīgi garām. Tagad labāk sanāk otrā virāža. Ar to visu laiku bija problēmas, līdz ar to bija arī nedienas ar visu trases augšdaļu. Tur zaudēju ļoti daudz laika, bet šodien jau bija tuvāk, bet vēl jāpiestrādā pie devītās virāžas, lai sanāktu stabili četri braucieni. Tad jau varbūt kaut kas sanāks," sacīja Priedulēna.

Priedulēna jau vasarā sarāva ceļgala krusteniskās saites, tomēr par spīti nopietnajam savainojumam viņa nolēma neveikt operāciju un šosezon startēt, Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojoties 11.vietā un divas reizes posmos paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla.

"Par to, kas ar mani noticis iepriekš, nedomāju. Šobrīd vairāk koncentrējos uz trasi - kas bijis, tas ir bijis. Nākamās četras piecas dienas ir jāstrādā," uzsvēra Priedulēna, kura trīs reizes pārspļāva pār plecu, atbildot uz jautājumu, vai ceļgals nesagādā problēmas. "Pagaidām tas vēl nav traucējis."

"Ar slidām pagaidām vēl "staigāju". Šādos laikapstākļos ir grūti kaut ko eksperimentēt, jo visas slidas ir neasas. Šodien uzlikām diezgan niknas un asas slidas. Maču dienas it kā būs siltākas, bet sacensības tomēr notiks vakarā, tāpēc būs vēl nedaudz jāpadomā," norādīja Priedulēna.

Ziemas sporta veidos šobrīd Phjončhanā noris četrgades nozīmīgākās sacensības, tomēr Latvijas vadošā skeletoniste atzina, ka attiecības ar olimpisko trasi viņai nav tās labākās.

"Ja godīgi, līdz šim nav bijis tā, ka man ar šo trasi būtu bijušas draudzīgas attiecības. Rudenī šeit ieplēsu locītavas kaulu, turklāt es nevaru teikt, ka man šeit būtu bijis kāds labs brauciens," pauda Priedulēna.

"Pirmās divas dienas jau biju nokārusi degunu. Šķita, ka galīgi neiet. Savukārt šodien nedaudz iepriecināja gan līnijas, gan laiki, jo beidzot esmu tuvāk vadošajām skeletonistēm. Iepriekš viņām zaudēju pat divas sekundes, bet šodien biju tuvāk. Jāstrādā tālāk, šī bija tikai pirmā oficiālā treniņu diena," kaujinieciski noskaņota bija Priedulēna, kura piebilda, ka par konkrētu rezultātu šajā Olimpiādē nedomā. "Koncentrējos uz veiksmīgiem braucieniem."

Latvijas vīriešu skeletonisti Martins un Tomass Dukuri sacensības olimpiskajās spēlēs aizvadīs ceturtdien un piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!