Foto: AP/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Knicks" vienība, kurai ilgstoši būs jāiztiek bez ceļgala traumu guvušās latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa, svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar rezultātu 113:121 (37:36, 25:32, 22:26, 29:27) zaudēja Indiānas "Pacers", šajā mačā ņujorkiešu rindās debitējot aizsargam Emanuelam Mudiejam.

Porziņģis otrdien NBA spēlē sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem. Operācija viņam tiks veikta otrdien un atlabšana no šādām traumām parasti prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā. Iepriekš izskanējis, ka Porziņģis varētu nespēlēt desmit mēnešus.

"Knicks" cieta sesto zaudējumu pēc kārtas, vēl vairāk samazinot savas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, kamēr "Pacers" izcīnīja sesto panākumu pēdējos astoņos mačos. "Pacers" pēdējās 12 mājas spēlēs pret "Knicks" komandu uzvarējusi 11 reizes.

Ņujorkas komandā šajā mačā debitēja aizsargs Mudiejs, kuru ceturtdien, kad NBA klubi varēja veikt pēdējos darījumus ar spēlētājiem, iemainīja no Denveras "Nuggets" vienības, šajā maiņā šķiroties no uzbrucēja Daga Makdermota.

Mudiejs laukumā devās no rezervistu soliņa, nospēlējot 29 minūtes, kuru laikā guva 14 punktus un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles.

"Knicks" komandā šajā mačā pa 17 punktiem guva Tims Hārdavejs juniors un Eness Kanters, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, bet Porziņģa aizstājējs Maikls Bīzlijs, kurš ieņēmis latvieša vietu Ņujorkas kluba sākumsastāvā, izcēlās ar 16 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Tāpat pa 14 punktiem pievienoja arī Kortnijs Lī un Kails O'Kvins, bet 12 punktus sameta Franks Nilikinā.

Tikmēr "Pacers" komandā teicams sniegums bija Viktoram Oladipo, kurš guva 30 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra sešas bumbas. Vēl 20 punktus sameta Bojans Bogdanovičs, bet 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas pievienoja Tadeuss Jangs.

"Knicks" komanda spēles sākumā ilgu laiku bija nelielā vadībā, taču otrajā ceturtdaļā "Pacers" veica izrāvienu 14:2, pēc puslaika esot priekšā ar 68:62, pēc tam trešajā ceturtdaļā pārsvaru palielinot līdz 20 punktiem (90:70). Beigās ņujorkieši starpību samazināja, taču "Pacers" uzvaru īsti apdraudēt nespēja.

Šajā mačā "Pacers" basketbolisti izcīnīja 54 atlēkušās bumbas, kas komandai ir labākais rezultāts šajā sezonā.

"Knicks" vienība zaudēja 13.reizi pēdējos 17 mačos, turpinot attālināties no izslēgšanas turnīra zonas. Ņujorkas vienība ar 23 uzvarām 57 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 11.vietu, kamēr "Pacers" ar 32 panākumiem 57 mačos ir konferences sestajā pozīcijā.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs jau pirmdien, viesojoties pie Filadelfijas "76ers" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!