Foto: F64
Latvijas biatlonists Oskars Muižnieks, kurš svētdien, 11. februārī, 28 gadu vecumā debitēja olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, 10 km sprintā bija cerējis uz kvalificēšanos iedzīšanai un trasē tā arī juties, tomēr rezultāti bijuši pārāk blīvi.

Muižnieks svētdien 10 km sprintā ar divām kļūdām šaušanā ieņēma 66. vietu, bet tikai par 3,6 sekundēm atpalika no 60. vietas, kas garantēja dalību iedzīšanā.

"Emocijas labas, bet rezultāts nav tas, ko gaidīju. Slēpošanā solis it kā bija manā līmenī, varbūt otrajā šautuvē nedaudz pārtēmēju šāvienus, bet par to nemāku vēl spriest. Tur jāskatās analīze," uzreiz pēc finiša sacīja Muižnieks. "Otrajā šautuvē nedaudz drebēja ceļi. Tur bija vējš, bet gribējās visus mērķus aizvērt. Nesanāca. Otrā šautuve nesanāca, kā gribēju."

Runājot par trasi, Muižnieks atzina, ka distance nav bijusi no smagākajām, bet bijusi ātra. "Te tās sekundes ir dārgas. Varbūt 20 sekundes aplī zaudēju, bet tās bija dārgas. Trase bija ātra un aukstumiņš piedeva asumu."

Sportists distancē juties ļoti labi un cerējis uz iekļūšanu iedzīšanā, kas gan nav realizējies. "Es esmu savā līmenī, citi ir labi sagatavojušies olimpiskajām spēlēm. Jutos labi, varbūt šautuvē nebija tā, kā vēlējos. Es vairāk skatos pēc rezultātiem. Ja es līderim zaudēju 2:15 (red. – 2:17,5 minūtes), tad Pasaules kausā būtu iedzīšanā. Blīvi rezultāti."

Atgādinām, ka labākais Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs šajā distancē ar trīs kļūdām šaušanā ieņēma 24. vietu, un pirmdien startēs 12,5 km iedzīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!