Foto: AFP/Scanpix

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna pirms olimpiskajām spēlēm steidza atgūt nokavēto treniņu darbā, jo to iztraucēja veselības likstas un dažādas citas problēmas.

Gasūnai olimpiskās spēles Phjončhanā būs otrās. Pirms četriem gadiem Sočos viņa ieguva 30. vietu slalomā, bet milzu slalomā nefinišēja. Tieši milzu slalomā viņai paredzēts pirmais starts Korejā – pirmdien viņa startēs jau pulksten 4:29 pēc Latvijas laika ar 50. starta numuru. Kopumā startēs 81 sportiste.

"Trenējamies uz nogāzēm, kas paredzētas treniņiem, kas nav ierobežotas, un nav arī vietas. Tur jau bija sūdzības no treneriem, komandām. Treniņu laikos visiem jāiekļaujas, visiem jāspēj sagatavoties, bet, kamēr korejieši visu to saprot, ..." vēl pirms olimpisko spēļu atklāšanas olimpiskajā Phjiončhanā portālam "Delfi" sacīja Gasūna.

Milzu slaloma trasē Gasūna reljefu izmēģināja svētdien, bet īsto trasi kalnu slēpotājas ierauga tikai pirms sacensībām. Pirmajos treniņos Gasūna nobraukusi ap 500-600 vārtiem, kas ir samērā liels apjoms. Sacensību nogāzi Gasūna raksturoja kā agresīvu, jo sniegs tur esot ļoti sauss. Tomēr sacensībās trase varētu būt ledaināka un ērtāka.

Latvijas kalnu slēpotājai gatavošanos olimpiskajiem startiem izjaukuši divi faktori. Pirms sezonas viņa mērķtiecīgi nekāpa uz slēpēm, bet sezonas sākumā nācās mainīt slēpju ražotāju. Savukārt janvārī – svarīgākajā sagatavošanās posmā – Latvijas kalnu slēpotāja saslimusi.

"Slimība nedaudz izjauca visu, jo pēdējo mēnesi pirms olimpiādes neizdevās paslēpot (kā gribētos). Nedēļu pirms braukšanas uz Koreju aizbraucām paslēpot uz Austriju. Centāmies atgūt to, kas pazaudēts," saka Gasūna. "Slimība daudz ko mainīja, jo pēdējās 3-4 nedēļas bija ļoti svarīgas sagatavošanās posmā. Bija ieplānots daudz vairāk, to tagad cenšamies kompensēt ar vairāk braucieniem. Bet domāju, ka spēsim izvilkt maksimumu."

Gasūna noslēgumā bilst, ka tieši pirms ierašanās Korejā nākamās problēmas sagādājis lidojums uz Āziju. "Atbraucām jau 2. februārī, bet lidojums bija interesants. Divreiz dabūjām lidot uz Helsinkiem, jo tur nebija lidostas skrejceļi iztīrīti. Tad nokavējās reiss, bagāža neatnāca, un nācās dienu pavadīt Seulā. Tad dabūjām bagāžu un braucām uz Phjončhanu. Nācās mainīt treniņu grafiku, un sanāca praktiski uzreiz doties trasē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!