Foto: F64

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs atzina, ka divas pieļautās kļūdas šaušanā stāvus bija ļoti sāpīgas, jo viņš pats tajās epizodēs nenostrādāja līdz galam, savukārt pēc soda apļu veikšanas viņš jutās noguris, kas neļāva pietuvoties līderim, sarunā ar Latvijas žurnālistiem stāstīja pats Rastorgujevs.

Jau vēstīts, ka Rastorgujevs svētdien 10 kilometru sprinta sacensībās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs vienreiz kļūdījās šaušanā guļus, bet divreiz – stāvus. Viņš finišā uzrādīja 24. ātrāko laiku.

"Nenostrādāju līdz galam. Stāvus šaušanā tas bija baigi sāpīgi, tās bija nevajadzīgas kļūdas. Guļus šaušanā vējš vairāk ietekmēja nekā stāvus. Trasē pēc diviem soda apļiem jau sāku nogurt," par pieļautajām kļūdām stāstīja Rastorgujevs.

"Ar slēpēm viss bija puslīdz kārtībā, taču sniegs nebija pārāk labs. Trases tālajā galā sniegs ir citādāks, arī vējš pūš virsū. Sniegs tur ir tāds kā smiltis," viņš turpināja. "Uz nākamajām sacensībām visam jābūt kārtībā."

12,5 kilometru iedzīšanas sacensības risināsies pirmdien, un Rastorgujevs trasē dosies 55,6 sekundes pēc olimpiskā čempiona sprintā vācieša Arnda Peifera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!