Foto: F64

Latvijas basketbolisti Jānis Timma, Rinalds Mālmanis un Mārtiņš Laksa sestdien palīdzēja komandām uzvarēt Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlēs.

Timmas un Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" savā laukumā ar 96:78 (13:21, 23:17, 31:15, 29:25) pārspēja Malagas "Unicaja".

Timma spēlēja 21 minūti un 22 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, iemetot vienīgo izpildīto divpunktu metienu, vienu no diviem tālmetieniem un arī vienīgo soda metienu. Tāpat viņa rēķinā bija četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un pieci izprovocēti pārkāpumi, kas deva 17 efektivitātes punktus.

Kaut uzbrucējs iemeta vien sešus punktus, viņš kļuva par trešo savas komandas vērtīgāko spēlētāju.

Tikmēr Mālmanis nospēlēja 11 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā metienus neizpildīja, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja trīs piezīmes, dueli noslēdzot ar -2 efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu un deviņām bumbām zem groziem bija gruzīns Tornike Šengelija.

Savukārt Laksa palīdzēja Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro" komandai savā laukumā ar 70:68 (13:6, 9:20, 19:18, 16:13, 13:11) pagarinājumā apspēlēt Mursijas UCAM.

Latvijas basketbolists laukumā bija piecas minūtes un 19 sekundes, arī metienus neizpildot, bet izceļoties ar vienu atlēkušo bumbu un vienu izprovocētu pārkāpumu, kas deva divus efektivitātes punktus.

Uzvaru mājiniekiem līdz ar pagarinājuma beigu signālu izrāva Mets Tomass.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī pārliecinoši ar 17 uzvarām 19 cīņās atrodas Madrides "Real", kam ar 13 uzvarām seko iepriekšējās sezonas čempione "Valencia Basket" un "Baskonia".

Pa 12 panākumiem guvušas Rodiona Kuruca pārstāvētā Barselonas "Lassa", Rolanda Šmita vienība Fuenlavradas "Montakit", kā arī "Unicaja", bet pa 11 uzvarām ir Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife" un Latvijas vicečempionu "Ventspils" FIBA Čempionu līgā divreiz uzveiktajai Tenerifes "Iberostar"

Vēl "Rio Natura Monbus Obradoiro" ar desmit uzvarām ir 11.vietā, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" ar sešām uzvarām atrodama 14.pozīcijā starp 18 vienībām.

Jau nākamajā nedēļā norisināsies Karaļa kausa izcīņa. No Latvijas basketbolistu pārstāvētajām komandām tajā iekļuva "Lassa", "Montakit" un "Baskonia", bet ar turnīra saimnieces rīkotājas tiesībām piedalīsies arī "Herbalife", turklāt visas četras komandas ielozētas vienā zara pusē, tāpēc gaidāmi trīs latviešu derbiji un tikai viena no šīm vienībām sasniegs finālu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!