Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Phjončhanas olimpisko spēļu kērlinga turnīrā jauktajiem pāriem pēc četrām spēlēm četras izlases dala pirmo vietu grupā.

Pirmajā spēļu dienā Šveice izcīnīja divas uzvaras divās spēlēs, un piektdien Ženija Perē un Martins Rioss turpināja uzvarēt. Viņi ar 9-4 pārspēja ASV, bet pēc tam sekoja pirmais zaudējums, ar rezultātu 5-6 sīvā cīņā piekāpjoties Norvēģijas sportistiem Kristinai Skaslienai un Magnusam Nedregotenam.

Pirms tam Norvēģija ar 8-3 pārspēja Dienvidkorejas valstsvienību. Savukārt Kanādas kērlingisti Keitlina Losa un Džons Moriss ar 10-4 pārspēja Ķīnas valstsvienību, bet tam sekoja viņu uzvara pār ASV ar 6-4.

Savukārt Olimpiskie atlēti no Krievijas (OAR) Anastasija Brizgalova un Aleksandrs Krušeļņitckis ar 7-5 uzvarēja Somiju, bet tad ar 6-5 pārspēja Ķīnu.

Pēc četrām spēlēm trīs uzvaras izcīnījušas Kanādas, Norvēģija, OAR un Šveices izlases, bet divas uzvaras ir Dienvidkorejas kontā. Viena uzvara ir Ķīnai un ASV, bet Somija pagaidām palikusi bez panākumiem.

Pēc apļa cīņām, katrai komandai aizvadot pa septiņiem dueļiem, četras labākās iekļūs pusfinālā, turpinot cīņu par medaļām. Kērlings olimpisko spēļu programmā ir septīto reizi, bet jaukto pāru sacensībām šī ir debija četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!