Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ir noraidījusi visu 47 Krievijas sportistu iesniegtās apelācijas par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) atteikumu ielūgt viņus uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, informē tiesa.

Tiesas spriedumā teikts, ka SOK ielūguma nesaņemšana nav uzskatāma par sodu, jo ielūgums ir privilēģija, un attiecīgā metodika pilnībā atbilst SOK interesēm cīņā pret dopingu.

Kā ziņojām, pēc tam, kad CAS bija lēmuši par diskvalifikācijas atcelšanu 28 SOK sodītajiem Krievijas sportistiem, tiesā tika iesniegti nākamie pieprasījumi par tiesībām vairākiem desmitiem sportistu un treneru piedalīties gaidāmajās olimpiskajās spēlēs, pamatojot to ar SOK sankciju "diskriminējošo" raksturu pēc valsts piederības principa.

Līdz ar to Phjončhanas olimpiskajās spēlēs tomēr nepiedalīsies nedz skeletonisti Aleksandrs Tretjakovs un Jelena Ņikitina, Marija Orlova, kamaniņu braucēja Tatjana Ivanova, ātrslidošanas čempions Viktors Ans, nedz biatlonists Antons Šipuļins, slēpotāji Sergejs Ustjugovs, Aleksandrs Ļegkovs, Jevgeņijs Belovs, Maksims Viļegžaņins un citi sportisti un treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!