Foto: AP/Scanpix
atvijas komanda ceturtdien nodrošināja vietu Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra finālā kārtā, kas kļuva zināms pēc Turcijas uzvaras ar 2-1 pār Austrijas tenisistēm.

Latvijas tenisistes ceturtdien ar 2-1 uzvarēja Poliju, izcīnot otro panākumu divos dueļos, jo trešdien ar tādu pat rezultātu pieveica Turciju.

Savukārt pēc tam, kad pie pirmā panākuma turnīrā ceturtdien tika Turcija, kļuva skaidrs, ka Latvija ir garantējusi sev pirmo vietu D apakšgrupā un iespēju sacensties fināla kārtā ar A apakšgrupas, kurā ir Serbija, Gruzija un Bulgārija, labāko vienību.

Pirms pēdējās kārtas Latvijai ir divas uzvaras, Polijai un Turcijai pa vienai, bet Austrija abos dueļos zaudējusi.

Tikmēr A apakšgrupā pa uzvarai ir Serbijai un Bulgārijai, taču serbietes aizvadījušas tikai vienu spēli, kamēr bulgārietes nospēlējušas abus mačus. Serbija piektdien tiksies ar Gruziju, kura vienīgajā mačā zaudējusi.

Komanda, kura uzvarēs fināla kārtas mačā, kvalificēsies aprīlī gaidāmajām pārspēlēm par vietu otrajā pasaules grupā. Zīmīgi, ka 2019.gadā Federāciju kausā mainīsies sacensību formāts, apvienojot abas pasaules grupas, līdz ar to šī turnīra divas uzvarētājas iegūs iespēju iekļūt starp 16 stiprākajām pasaules izlasēm.

Turcijas un Austrijas dueļa pirmajā vienspēlē austriete Jūlija Grābere, kura WTA rangā ieņem 244.vietu, ar 5-7, 6-4, 7-5 pārspēja Bašaku Erajdinu, kura reitingā ir 175.pozīcijā. Erajdina trešajā setā bija vadībā ar 5-2, taču izsēja pārsvaru un cieta zaudējumu.

Tikmēr otrajā vienspēlē Turcijas komandas līdere Čagla Bijikakčaja, kura rangā ir 161.vietā, trīs stundas ilgušā mačā ar 4-6, 7-6 (7-5), 6-4 pieveica ranga 177.raketi Barbaru Hāsu. Bijikakčaja pirmajā setā nenoturēja pārsvaru 4-2, otrā seta taibreikā viņa atspēlējās no 3:5, bet trešā seta desmitajā geimā atspēlēja divas breikbumbas.

Savukārt dubultspēlē Bijikakčaja un Ajla Aksa ar 6-2, 7-6 (7:5) Grāberi un Hāsu. Austrietes divas reizes nespēja izservēt otro setu, bet taibreikā nenoturēja pārsvaru 5:3.

Apakšgrupas noslēgumā Latvija piektdien spēlēs ar Austriju, bet Polija mērosies spēkiem ar Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!