Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko uzskata, ka pārī ar otru spēcīgāko Latvijas spēlētāju Anastasiju Sevastovu varētu parādīt labu sniegumu arī WTA turnīru dubultspēļu sacensībās, pēc Federāciju kausa izcīņas spēles izteikusies Ostapenko.

Kā ziņojām, Ostapenko ceturtdien Tallinā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra mačā ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Polijas vadošo tenisisti šajā turnīrā Magdu Lineti, kura rangā atrodama 56.vietā, tādējādi panākot 2-0 un nodrošinot Latvijai uzvaru.

Pirms tam Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā atrodas 15.pozīcijā, ar rezultātu 6-1, 6-2 pārspēja Magdalenu Frehu, kura ir 144.vietā.

"Šodien spēlēju labāk, kopumā esmu apmierināta. Atbraucu tikai otrdien, man nebija daudz laika pierast pie laukumiem, tāpēc vakar bija grūti parādīt labāko sniegumu. Šodienas pretiniece ir labāka rangā, zināju, ka nebūs viegli, tāpēc bija jāspēlē labāk," stāstīja Ostapenko, kura trešdien piedzīvoja zaudējumu savā vienspēlē.

Trešdien dubultspēlē Ostapenko un Sevastova pirmoreiz karjerā spēlēja vienā pārī, pretiniecēm divos setos atdodot vien divus geimus.

"Dubultspēlēs vakar bija labi un pārliecinoši. Domāju, ka mēs ar Nastju labi varētu nospēlēt kopā, ja izmēģinātu arī WTA turnīros - es situ stipri, viņa labi pie tīkla varētu. Vakar dubultspēlē bijām ļoti pārliecinātas par sevi," atzīmēja Ostapenko.

Latvijas tenisistes apzinās, ka ir favorītes šajā grupā.

"Gan man, gan Nastjai šogad ir neliels spiediens, jo saprotam, ka esam favorīti grupā. Ļoti gribas uzvarēt. Loti nozīmīgi, ka valstij vienlaicīgi ir divas divdesmitnieka tenisistes, mums jāizmanto šī iespēja," uzsvēra Ostapenko.

Šobrīd Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane aizvada dubultspēļu maču, kas gan dueļa likteni vairs neizšķirs. Sacensības tiešraidē pārraida kanāls "Best4Sport TV".

Ja Turcija gūs panākumu pret Austriju, latvietes priekšlaicīgi nodrošinās vietu fināla kārtā. Šajā duelī pirmajā vienspēlē austriete Jūlija Grābere, kura WTA rangā ieņem 244.vietu, ar 5-7, 6-4, 7-5 pārspēja turcieti Bašaku Erajdinu, kura reitingā ir 175.pozīcijā. Erajdina trešajā setā bija vadībā ar 5-2, taču izsēja pārsvaru un cieta zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!