Foto: F64

Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien, 8. februārī, Phjončhanā piedalījās svinīgajā Latvijas karoga pacelšanā Olimpiskajā ciematā un cer savas īsās vizītes laikā vēlreiz dzirdēt Latvijas himnu, ko atskaņo par godu sacensību uzvarētājiem.

Vējonis 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viesosies trīs dienas, apmeklējot atklāšanas ceremoniju un kamaniņu sporta un biatlona sacensības, kurās piedalīsies Latvijas sportisti, un prezidentam nekas nebūtu pret vēlreiz dzirdēt Latvijas himnu. "Mana programma Phjončhanā būs ļoti īsa, piektdien atklāšana un sestdien svētdien kamaniņu sporta un biatlona sacensības. Mūsu sportistiem sestdien un svētdien vēl ir iespēja "saraut"!," pasmaidīja Latvijas prezidents.

"Emocijas, domāju, vēl tikai veidosies, jo tikko ierados," jautāts par pirmajiem iespaidiem olimpisko spēļu mājvietā, norādīja Vējonis. "Redzams, ka cilvēki ir centušies, organizatori ir mēģinājuši visu pabeigt. Vairāk jāprasa sportistiem, kuri izbauda trases, cik labi tās ir sagatavotas. Dzirdēju, ka kamaniņu trase ir ļoti ātra un puiši par sekundi uzlabo rezultātus!"

"Sprotistiem novēlētu, lai labi starti, bet, ja gadījumā kaut kas nesanāk, neskumt un nemest plinti krūmos, bet turpināt cīnīties, kas, manuprāt, ir svarīgi jebkurā sporta veidā," uzskata prezidents. "Brīžos, kad ir pavisam grūti, jāpārvar sevi, un tā ir viena no lielākajām cīņām – pārvarēt sevi, lai varētu turpināt, līdz finišam, līdz rezultātam. Ja rezultāts finišā ir labs, par to var saņemt godalgas, ko mēs kā līdzjutēji arī gaidām, bet galvenais – lai šīs spēles ir godīgas!"

Phjončhanu Latvijas prezidents pametīs pirmdien, 12. februārī, viņa vizīte turpināsies Seulā, taču arī olimpisko spēļu mājvietā Vējoni gaida saspringts darba grafiks, jo tur paredzētas tikšanās ar dažādiem Korejas pārstāvjiem, līdz ar to bez Latvijas sportistu startiem olimpiskās sacensības viņam diez vai sanāks vairāk apmeklēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!