Foto: AFP/Scanpix/LETA
2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu programma sākusies ar kērlinga jaukto pāru sacensību debiju četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā.

Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija norisināsies piektdien, bet jau ceturtdien sacensības uzsāk kērlinga jaukto pāru komandas un tramplīnlēcēji, kuriem vēlāk būs kvalifikācija.

Sacensību pirmajos mačos uzvaras svinēja ASV, Norvēģijas, Dienvidkorejas un Šveices jauktie pāri.

Amerikāņi ar 9-3 pārspēja olimpiskos sportistus no Krievijas, uzvaru nokārtojot dueļa septītajā endā.

"Tikām galā ar savām kļūdām un novedām maču līdz uzvarai," teica ASV komandas kērlingiste Beka Hamiltona, kura jaukto pāru sacensībās startē kopā ar savu brāli Metu.

Vissīvāk izvērtās duelis starp Šveici un Ķīnu, šveiciešiem ekstra endā gūstot divus punktus un izcīnot uzvaru ar rezultātu 7-5, bet Norvēģija ar 9-6 apspēlēja Kanādu, izšķirošos divus punktus gūstot astotajā endā.

Savukārt mājiniece Dienvidkoreja ar 9-4 pārspēja Somiju, maču noslēdzot septītajā endā ar četriem gūtiem punktiem.

Vēlāk ceturtdien tiks aizvadīti nākamie dueļi, kuros Šveice tiksies ar Somiju, Dienvidkoreja duelēsies ar Ķīnu, Norvēģija spēkosies ar olimpiskajiem sportistiem no Krievijas, bet ASV būs mačs ar Kanādu.

Kērlings olimpisko spēļu programmā ir septīto reizi, bet jaukto pāru sacensībām šī ir debija četrgades nozīmīgākajā ziemas sporta veidu forumā.

Olimpisko spēļu programmā debitēs arī "Big Air" snovbords, masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25. februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!