Foto: F64

Pašreizējie "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempioni "VEF Rīga" trešdien ar rezultātu 94:60 (21:24, 20:9, 29:12, 24:15) viesos sagrāva 2016. gada valsts čempioni "Valmiera/ORDO", izcīnot astotajā LBL spēlē pēc kārtas.

Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgi un pēc tās valmierieši bija priekšā ar 24:21, turklāt arī otro spēles nogriezni sāka ar tālmetienu, tomēr pēc tā četras minūtes palika bez punktiem un atdeva vadību. Vēl spēles 19. minūtē valmierieši bija iedzinējos vien ar 33:35, tomēr līdz puslaika beigām ielaida vēl sešus punktus un spēles otrajā pusē jau "VEF Rīga" pilnībā pārņēma iniciatīvu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Andris Misters, kamēr ar 16 punktiem un septiņām bumbām zem groziem palīdzēja vien trešdien piesaistītais amerikāņu uzbrucējs Pols Kārters, kurš nospēlēja 21 minūti un trāpīja visus trīs izpildītos tālmetienus. Tieši viņš sasniedza augstāko efektivitātes rādītāju mačā.

Savukārt valmieriešiem ar 16 punktiem un 12 bumbām zem groziem izcēlās Viktors Iļjins.

Kā vēstīts, Kārters "VEF Rīga" komandā aizstās traumu guvušo lietuvieti Arnu Labucku, kurš šosezon vairs nevarēs spēlēt.

Rīdzinieki uzvarēja astotajā LBL mačā pēc kārtas, turklāt tā guvusi divus panākumus arī VTB Vienotajā līgā, kur izkļuvusi no kopvērtējuma pēdējās vietas.

Savukārt "Valmiera/ORDO" iepriekšējo uzvaru LBL izcīnīja 18.novembrī, bet pēc tam Latvijas čempionātā ciesti deviņi zaudējumi,

LBL kopvērtējumā līderi ir "Ventspils", kam 16 uzvaras 16 mačos, savukārt ar 12 panākumiem 14 dueļos seko "VEF Rīga". "Jūrmalai" ir 11 uzvaras 15 cīņās, bet tālāk ar 11 panākumiem 18 dueļos seko "Ogre".

Piektajā vietā ir "Jēkabpils", kas izcīnījusi septiņas uzvaras 19 mačos, bet sestā ar piecām uzvarām 15 cīņās ir "Betsafe/Liepāja".

Pirmajam sešiniekam ar piecām uzvarām 18 spēlēs seko "Latvijas Universitāte", divas uzvaras deviņos mačos ir "Valka/Valga" rēķinā, bet "Valmiera/ORDO" iekrājusi trīs uzvaras 20 dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!