Foto: LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika un viņas treneris Ilmārs Bricis Phjončhanas olimpisko spēļu norises vietā saskārušies ar organizatoriskām problēmām, jo abiem nākas dzīvot atsevišķi, kas sarežģī treniņu procesu, pēc trešdien notikušā treniņa Latvijas žurnālistiem stāstīja sportiste.

Bendika jau pāris dienas ir Phjončhanā, lai varētu aklimatizēties un pilnībā sagatavoties olimpiskajiem startiem, tomēr nelielas problēmas sagādā tas, ka Bricim neatradās vieta olimpiskajā ciematā. Tiesa, arī citu sporta veidu pārstāvjiem esot līdzīgas problēmas.

"Mums ir nedaudz sarežģītāk, jo Ilmārs dzīvo citā viesnīcā, nevis ciematā, līdz ar to viņam uz šejieni ir grūtāk tikt. Tāpēc mums tās organizatoriskās lietas ir sarežģītākas," neslēpa Bendika. Viņa šajās olimpiskajās spēlēs visos trīs startos centīsies uzrādīt stabilus un augstvērtīgus rezultātus, kas ļautu kvalificēties masu startam. Bricis gan piebilda, tas esot minimālais mērķis, liekot noprast, ka viņa var sasniegt kaut ko vēl augstāku.

Bendika trešdien aizvadīja vieglu treniņu. Pirmās sacensības latviešu biatloniste aizvadīs jau 10. februārī, kad notiks 7,5 kilometru sprints. Aizvadītās dienas Phjončhanā bija diezgan aukstas, bet šodien jau esot bijis siltāks, taču parādījies vējš.

"Šobrīd nav tik auksts, lai kaut kas treniņu procesā būtu jādara citādāk. Tikai siltāk jāģērbjas, piesedzot seju un degunu. Sacensībās būs siltāks, bet arī vējš būs spēcīgāks. Tam būs jābūt gataviem," žurnālistiem teica Bricis.

"Lai arī šodien nebija stipra vēja, šāvienus tas nesa diezgan tālu prom no mērķa. Lielākā vējā būs interesanti," vēlāk skaidroja Bendika. "Sniegs ir ļoti lēns, pret kalnu šķiet, ka slēpes apstājas, bet kāds ir, tāds ir. Šeit ir mākslīgais sniegs, jo nekur citur apkārt sniega praktiski nav."

Bricis treniņos olimpiskajā trasē pārāk nenodzenā Bendiku, bet ceturtdien gan esot ieplānots intensīvs darbs. "Rīt uztaisīsim vienu kārtīgu treniņu, tas arī būs vienīgais tāds kārtīgais treniņš te," turpinājumā skaidroja Bricis. "Šajā trasē esam bijuši, te mums viss ir zināms. Šautuvē šeit ļoti varēs just vēju, nevar zināt, vai izdosies mums no tā paslēpties. Šaušanas ziņā Baibai precizitāte ir nedaudz labāka nekā iepriekšējās sezonās."

Jau vēstījām, ka Latvijas biatlona līderis Andrejs Rastorgujevs olimpisko spēļu laikā plāno dzīvot pēc Latvijas laika, tomēr Bendika vairāk pielāgojas vietējam laikam.

"Ar aklimatizāciju pagaidām izskatās, ka viss būs labi. Mēs šeit ejam gulēt vēlāk, ilgāk guļam. Andrejs var tā izdarīt, viņš var nogulēt līdz vakaram un piecelties uz sacensībām vakarā," skaidroja Bricis.

Bendika arī piebilda, ka olimpisko spēļu atmosfēra ir īpašāka, taču kopumā šīs būs ierastas sacensības, jo šeit būtībā startē tās pašas sportistes no Pasaules kausa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!