Foto: Publicitātes foto
Pamatīga snigšana nedēļas garumā padarījusi olimpiešu Andreja Rastorgujeva un Oskara Muižnieka dzimto pilsētu Alūksni par īstu sniega kūrortpilsētu. Alūksnieši šajā nedēļas nogalē aicina doties uz mazo un sniegoto Ziemeļlatvijas pilsētu, lai kopā ar ģimeni ziemas sporta centrā "Mežinieki" piedalītos ikgadējā tautas slēpojumā "Alūksne", informē organizatori.

10. februārī notiks Tautas slēpojums "Alūksne". Šobrīd ir piemēroti apstākļi, lai nedēļas nogali pavadītu olimpiskā gaisotnē. Slēpojumā ir iespēja piedalīties gan pašiem mazākajiem, gan arī slēpotājiem vairākās vecumu kategorijās un meistarības pakāpēs. Distanču garumi būs 3 km, 6 km, 12 km un 18 km, savukārt mazajiem slēpotājiem notiks atsevišķas sacensības. Turklāt jāpiebilst, ka Alūksnes novada iedzīvotājiem ir arī īpaši draudzīgas dalības maksas. Tautas slēpojums "Alūksne" ir Moller's slēpošanas seriāla "Latvijas ziema" 2. posms un sestdien sāksies pulksten 11.45, ziemas sporta centrā "Mežinieki".

Biatlonistiem Andrejam Rastorgujevam un Oskaram Muižniekam ziemas sporta centrs "Mežinieki" ir māju treniņu trase. "Mežinieku trase ir ļoti dinamiska un salīdzinoši viegla priekš augstas klases sportistiem, tajā pašā laikā tā ir ideāli piemērota tautas slēpojumam. Slēpošanas trase virzās pa ļoti gleznainu apvidu ar daudziem lēzeniem kāpumiem un skaistiem nobraucieniem. Trase Mežiniekos vienmēr bijusi kvalitatīva, jo par sniegu mums nav bijis jāsūdzas, tas savukārt saudzē slēpes un ļauj izbaudīt slēpošanas skaistumu. Diemžēl paši šoreiz nevarēsim piedalīties, jo jau būsim ceļā uz Olimpiskajām spēlēm, bet ceru, ka dalībnieki izbaudīs ziemu mūsu mājās", tā vairākkārtējs tautas slēpojuma uzvarētājs un godalgotu vietu ieguvējs Oskars Muižnieks.

Dienu pirms un pēc slēpojuma – 9. un 11. februārī Alūksnē notiks arī Latvijas čempionāts biatlonā junioriem un jauniešiem. Piektdien masu startu sākums paredzēts no pulksten 12:15, bet sprinta disciplīna svētdien sāksies pulksten 11:15 ar visjaunāko dalībnieku startu, kuri vēl sacentīsies tikai slēpošanā.

Sīkāka informācija par pieteikšanos slēpojumam "Alūksne" www.sportlat.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!