Foto: AP/Scanpix

Bufalo "Sabres" hokejisti cīnījās pašaizliedzīgi, tomēr pāris neveiksmīgas epizodes neļāva tikt pie uzvaras, pēc otrdien piedzīvotās neveiksmes Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atzina "Sabres" komandas latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš šajā mačā guva vārtus skaitliskajā mazākumā.

"Sabres" savās mājās ar rezultātu 3:4 (1:0, 1:2, 1:1, 0:1) pagarinājumā atzina Anaheimas "Ducks" pārākumu, zaudējot 11.reizi šī gada 15 mačos.

Pirmajā maiņā spēlējušais Girgensons jau spēles ceturtajā minūtē atklāja rezultātu, kad mazākumā ieguva ripu, pa kreiso malu ielauzās pretinieku zonā, izdarīja metienu no asa leņķa un pats nokļuva pie atsistās ripas, atkārtotā raidījumā vairs nekļūdoties.

"Mazākumā labi nocīnījāmies aizsardzībā un man izdevās izdabūt ripu no zonas un nokļūt līdz vārtiem. Pirmais metiens neizdevās, bet paveicās, ka tiku pie atlēkušās ripas," epizodi atcerējās latviešu uzbrucējs, kurš otro reizi trīs spēļu laikā guva vārtus skaitliskajā mazākumā.

Girgensons šosezon guvis sešus vārtus un savā NHL karjerā sešas reizes izcēlies tieši mazākumā. Vienu reizi tas viņam izdevās debijas 2013./2014.gada sezonā, kamēr 2014./2015.gada sezonā latvietis mazākumā izcēlās pat trīs reizes, bet pēdējās nedēļas laikā šai statistikai pieskaitītas vēl divas reizes.

"Sabres" grēkoja ar noraidījumiem, pirmajā periodā trīs reizes paliekot mazākumā. Līdzīga aina bija arī pirms diviem mačiem.

"Par spīti trim noraidījumiem, aizvadījām labu pirmo periodu. Spēlējām smagi, bet gudri. Jā, joprojām daudz noraidāmies, tāpēc šajā ziņā mums ir jāspēlē prātīgāk un labāk," uzskata Girgensons.

Uzbrucējs arī sacīja, ka spēles otrajā periodā viesi centās pārņemt iniciatīvu un guva divus vārtus, tomēr "Sabres" pretinieku spiedienu izturēja.

"Pret Anaheimas komandu spēlēt nav viegli, jo viņi vienmēr līdz galam izpilda spēka paņēmienus. Mēs to zinājām un bijām gatavi. Pamatlaika beigās tikām atalgoti, jo panācām izlīdzinājumu, diemžēl beigās zaudējām. Tāds ir hokejs, tā notiek, parādījām labu atdevi šodien, taču pāris neveiksmīgas epizodes atsvieda mūs atpakaļ," piebilda Girgensons.

Viņš otrdien spēlēja 17 minūtes un 28 sekundes, no tām nedaudz vairāk nekā pusotru mazākumā. Latvietis piecas reizes meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +1.

"Sabres" komanda jau devīto reizi šosezon cieta neveiksmi pagarinājumā, kas ir sliktākais rādītājs līgā. Tāpat pēdējos piecos mačos nav izdevies uzvarēt savās mājās, līdz ar to Bufalo komanda joprojām nav tikusi pie 1000.uzvaras kluba vēsturē savā laukumā.

Pēdējos sešos mačos Girgensons guvis trīs vārtus, tagad vairs tikai par precīzu metienu atpaliekot no iepriekšējās divās sezonās iespētā, kad pretinieku vārtsargus viņš pārspēja pa septiņām reizēm. Savukārt labākā viņam bija 2014./2015.gada sezona, kad latvietis iemeta 15 ripas.

Girgensons šosezon 48 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -6.

Bufalo klubs ar 38 punktiem 53 spēlēs saglabā stabilu pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, bet "Ducks" ar 62 punktiem ir Rietumu konferences astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!