Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) savā sesijā, kas šobrīd notiek Phjončhanā, ir atklājusi, pēc kādiem principiem vadīsies, lemjot par diskvalifikācijas atcelšanu Krievijas Olimpiskajai komitejai (KOK), ziņo portāls "insidethegames.biz".

SOK darba grupas vadītāja Nikola Hēverca atklājusi, ka SOK lēmumu par diskvalifikācijas atcelšanu var ietekmēt gan Krievijas mediji, gan līdzjutēji.

"Nav iespējams novērot katru individuāli un katru individuālo incidentu, bet mēs vērosim kopējo noskaņojumu," uzstājoties SOK 132. sesijā, izteicās Hēverca. "Tas būs līdzīgi kā ar futbola klubiem, kas atbild par savu fanu uzvedību. Mūsu vērtēšanas kritēriji gan būs atvērti un elastīgi."

Ja KOK diskvalifikācija tiks atcelta, šīs valsts delegācija 2018. gada ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā varēs iet zem savas valsts karoga un izmantot Krievijas simboliku.

Kā zināms, KOK diskvalifikācija tika izsludināta pagājušā gada decembra sākumā, un tā nosaka, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Krievijas sportistiem ir jāstartē zem neitrāla karoga un neitrālos formas tērpos bez valsts piederības zīmēm, savukārt KOK amatpersonām aizliegts ierasties spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!