Foto: Reuters/Scanpix/LETA

32 Krievijas sportisti iesnieguši apelāciju Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) atteikumu izsniegt viņiem ielūgumu dalībai 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs, atklājis CAS vadītājs Džons Koutss.

"Šodien no rīta 32 Krievijas sportisti atkal vērsās CAS un Šveices tiesās, lai pārsūdzētu SOK komisijas lēmumu," paziņojis Koutss. "Lietas izskatīsim jau šeit, Phjončhanā. Pagaidām nezinām, ko darīt ar šīm 32 apelācijām, un kas tieši tās iesniedzis. Viss ir ļoti komplicēti."

Krievijas sportistu apelācijas izskatīs CAS īpašais "ad hoc" panelis Phjončhanā, un tam lēmums jāpaziņo 24 stundu laikā, izdevumam "Sport Ekspress" paskaidrojis sporta jurists Artjoms Pacevs. Visu 32 lietu izskatīšana šajā laika nogrieznī esot iespējama, jo izbraukuma filiālē ir pietiekami daudz arbitru, lai tas notiktu vienlaicīgi un visas lietas būtu izskatītas līdz 7. februārim, turklāt visu prasību būtība ir līdzīga, uzsver jurists.

SOK tiek inkriminēta ļaunprātīga monopolstāvokļa izmantošana un diskriminējoša sankciju piemērošana pēc valsts piederības principa.

Šo 32 Krievijas sportistu vidū ir arī ātrslidotājs Viktors Ans, biatlonists Antons Šipuļins un distanču slēpotājs Sergejs Ustjugovs.

Kā ziņojām, CAS atcēla 28 Krievijas sportistu diskvalifikācijas, bet SOK savukārt norādīja, ka šis tiesas lēmums nenozīmē automātisku piedalīšanos gaidāmajās olmpiskajās spēlēs Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!