Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 14 punktus Itālijas A sērijas spēlē, kaldinādams Milānas "EA7 Emporio Armani" komandas pārliecinošu uzvaru.

Milānas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 91:54 (22:8, 24:13, 26:12, 19:21) sagrāva Kapo d'Orlando "Betaland" komandu, kas šonedēļ Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā piekāpās Latvijas vicečempionei "Ventspilij".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti, kuru laikā iemeta četrus no septiņiem tālmetieniem, pirmajā puslaikā grozā raidīdams visu trīs "trejačus", un vienu no diviem divpunktu metieniem. Tāpat viņš veica trīs rezultatīvas piespēles, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdams pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

Bertāns ar 14 punktiem bija rezultatīvākais "EA7 Emporio Armani" rindās, bet pa 13 punktiem guva pieci Milānas vienības basketbolisti, no kuriem ar "double-double" atzīmējās lietuvietis Artūrs Gudaitis, kuram bija 13 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Kapo d'Orlando komandā sezonu iesāka latvietis Artūrs Strautiņš, bet novembra vidū viņš tika izīrēts Itālijas pēc spēka otrās līgas vienībai Ordzinuovi "Agribertocchi Walcor".

Kā vēstīts, Bertāns ceturtdien ULEB Eirolīgas mačā realizēja metienu 5,6 sekundes pirms pamatlaika beigām, sarūpēdams Milānas komandai uzvaru 83:81 pār Barselonas "Lassa" vienību.

Tikmēr Ojārs Siliņš svētdien guva trīs punktus Itālijas čempionāta spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" viesos ar rezultātu 78:70 (20:22, 11:12, 20:9, 27:27) apspēlēja kopvērtējuma līderi Brešas "Germani Basket".

Siliņš šajā mačā nospēlēja 28 minūtes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un soda metienu, bet aizmeta garām četrus tālmetienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli un divas reizes pārkāpa noteikumus, tikdams pie viena efektivitātes koeficienta punkta.

Ņemot vērā mačus arī ULEB Eirokausā, Trento vienība izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, kas seko septiņu zaudējumu sērijai.

A sērijas kopvērtējumā vadībā ar 13 uzvarām 18 spēlēs atrodas "Germani Basket", "EA7 Emporio Armani" un Venēcijas "Umana Reyer" komandas.

Tikmēr "Dolomiti Energia" ar astoņām uzvarām ir desmitajā vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par viena panākuma tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!