Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien trīs reizes nenoturēja breika pārsvaru, tomēr trīs taibreiku cīņā ar uzvaru sāka Bulgārijā notiekošā Sofijas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikāciju.

ATP ranga 198.pozīcijā esošais Gulbis ar rezultātu 6-7 (5:7), 7-6 (7:2), 7-6 (7:2) pieveica itāli Lorenco Sonego, kurš pasaulē ieņem 173.vietu. Mačs ilga divas stundas un 49 minūtes.

Līdz ar to Gulbis ieguvis sešus ATP ranga punktus un kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā pirmdien tiksies ar vācieti Florianu Maieru, kurš kvalifikācijā izlikts ar pirmo numuru un rangā atrodams 72.vietā.

Gulbis sezonas ceturtajā spēlē guva otro uzvaru. Iepriekš viņš bija vienīgi pārspējis sportistu no ranga piektā simta.

Svētdienas spēlē Gulbis piektajā geimā pirmoreiz nobreikoja pretinieku, tomēr astotajā geimā zaudēja savu servi. Pirms tam viņš pa breikbumbai bija atspēlējis abos iepriekšējos serves geimos. Pirmā seta liktenis izšķīrās taibreikā, kurā Gulbis izvirzījās vadībā ar 5:3, tomēr tad zaudēja četrās izspēlēs pēc kārtas.

Otrajā setā Gulbis izmantoja astotajā geimā iegūto breikbumbu, tomēr uzreiz nākamajā geimā Sonego ar trešo breikbumbu atguva punktu un arī šoreiz sets tika novests līdz papildus geimam. To Gulbis sāka ar pieciem punktiem pēc kārtas un guva drošu uzvaru ar 7:2.

Izšķirošajā setā Gulbis jau pirmajā geimā nobreikoja pretinieku, tomēr uzreiz nākamajā Sonego atspēlējās. Turpinājumā setā neliels pārsvars bija itālim, bet pie breika iespējām tenisisti vairs netika un aizvadīja trešo taibreiku. Tas trešo reizi pēc kārtas sākās ar Gulbja uzvaru pie Sonego serves un latvietis ātri vien bija priekšā ar 3:0. Taibreikā Gulbis vaļības nepieļāva un uzvarēja visās izspēlēs pie savas serves, svinot panākumu arī mačā.

Mačā Gulbis veica 15 netveramās serves, pašam pieļaujot deviņas dubultkļūdas.

Sonego nesen pārvarēja kvalifikāciju un vienu pamatturnīra kārtu Austrālijas atklātajā čempionātā, kas viņam šonedēļ ļāva pirmoreiz karjerā iekļūt ranga pirmajā divsimtniekā. Itālis kāpumu veicis ļoti strauji, jo starp 300 labākajiem pasaules tenisistiem debitēja vien pērn oktobrī, kad uzvarēja 14 mačos pēc kārtas, triumfējot vienās "Challenger" sacensībās, bet vēl vienās sasniedzot finālu. Kopā viņš pērnā gada nogalē piecos turnīros pēc kārtas spēlēja finālā, tomēr trīs no tiem bija "Futures" līmenī.

Pirms Melburnas Sonego karjerā bija aizvadījis tikai vienu ATP pamatturnīra maču, 2016.gadā ar īpašo ielūgumu zaudējot pirmajā kārtā Romas "Masters 1000" turnīrā.

Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī. Pērn Gulbis pēc ilgstošas traumas izārstēšanas nokrita pat līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu, pašlaik jau ilgāku laiku nostiprinoties ap 200.pozīciju.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!