Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien guva 17 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" vienība ļoti līdzīgā cīņā viesos ar 90:92 (29:28, 26:27, 19:19, 16:18) piekāpās Milvoki "Bucks".

Mačā 22 reizes mainījās vadība, bet 16 reizes bija neizšķirts, uzvaru "Bucks" vienībai 1,9 sekundes pirms spēles beigām izraujot grieķu zvaigznei Jannim Adetokunbo.

Līdz ar to "Bucks" komanda kopš galvenā trenera Džeisona Kida atlaišanas guvusi piecas uzvaras pēdējās sešās spēlēs, bet "Knicks" vienība pēdējās septiņās cīņās cietusi piecas neveiksmes, savukārt izbraukumā tai šosezon ir vien septiņi panākumi 28 dueļos.

Porziņģis neaizvadīja spilgtu maču, daudz produktīvākam esot viņa pretspēlētājam Adetokunbo, kurš nesen atstāja latvieti ārpus Visu zvaigžņu spēles pamatsastāva.

Porziņģis laukumā pavadītajās 35 minūtēs grozā raidīja piecus no desmit divpunktu metieniem, vienu no pieciem trejačiem un visus četrus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā bija septiņas atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, viena kļūda un piecas piezīmes.

"Knicks" sastāvā vēl vienu lielisku maču aizvadīja Eness Kanters, kurš izcēlās ar 17 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām. Šis kļuva par trešo maču pēc kārtas, kurā viņam ir vismaz 17 punkti un 17 bumbas.

Tikmēr negatīvā nozīmē izceļama Tima Hārdeveja juniora statistika, spēlētājam trāpot tikai vienu no 14 metieniem no spēles.

Savukārt "Bucks" vienībā Adetokunbo atzīmējās ar 29 punktiem un 11 bumbām zem groziem, kamēr 12 punktus 15 spēlēto minūšu laikā sameta Džabari Pārkers, kuram šis bija pirmais mačs gandrīz gada laikā, spēlētājam atgriežoties ierindā pēc ceļgala krustenisko saišu pārraušanas.

"Bucks" spēlēja bez aizsarga Malkolma Brogdona, kurš iepriekšējā mačā guva traumu. Tāpat iepriekšējā duelī traumēts tika arī Adetokunbo, kurš tomēr izgāja laukumā.

Pirmos divus metienus neprecīzi izpildīja tieši lielākās mača zvaigznes Porziņģis un Adetokunbo. No viņiem pirmais precīzs trešās minūtes ievadā bija grieķis, bet drīz vien ar precīzu tālmetienu atbildēja arī Porziņģis, vēlāk gūstot vēl divus punktus. Savukārt pirmās ceturtdaļas vidū pēc abu eiropiešu sadursmes zem groza Porziņģim tika pārsista lūpa. Kaut "Knicks" veica septiņu punktu izrāvienu un panāca 15:10, mačs risinājās punkts punktā.

Pirmās ceturtdaļas vidū "Bucks" rindās laukumā izgāja Pārkers un darbojās ar ļoti lielu entuziasmu, jau līdz pirmajam pārtraukumam sametot septiņus punkts. Tomēr pēc 12 spēlētām minūtēm "Knicks" bija priekšā ar 29:28.

Otrās ceturtdaļas ievadā laukumā bija Adetokunbo, kamēr Porziņģis atpūtās. To mājinieki izmantoja un veica vairākus trīspunktu gājienus, latvietim laukumā atgriežoties, kad rezultāts jau bija 37:43. Arī nākamos divus punktus iemeta mājinieki, bet pēc tam "Knicks" strauji pietuvojās un puslaika priekšpēdējā minūtē arī pārņēma vadību. Uzreiz pēc tam Adetokunbo iemeta tālmetienu, bet pēc 24 minūtēm rezultāts bija 55:55.

Porziņģis otrajā ceturtdaļā izcēlās ar vienu bumbas triecienu grozā un diviem soda metieniem, sasniedzot deviņu punktu robežu, kamēr Adetokunbo jau bija sametis 13 punktus.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē Porziņģis izcēlās ar bloku pret Adetokunbo, līdz ar to viņš vismaz vienu bloku veicis jau 21 spēlē pēc kārtas. Vēlāk viņš arī ar pustālo raidījumu beidzot guva pirmos punktus puslaikā, samazinot "Knicks" deficītu līdz 67:71, bet arī pēc šī spēles nogriežņa rezultāts bija neizšķirts - 74:74.

Ceturtajā ceturtdaļā Porziņģis iemeta divus punktus no groza apakšas, kad "Knicks" samazināja deficītu līdz 81:93, bet brīdi vēlāk viņš nopelnīja tehnisko piezīmi par iemešanu ar bumbu pretiniekam. Tuvojoties spēles beigām, divi Porziņģa soda metieni izvirzīja "Knicks" priekšā ar 88:86. Arī nākamos divus savas komandas punktus guva Porziņģis, bet uzreiz pēc tam Adetokunbo panāca 90:90, šādi sākoties arī pēdējai pamatlaika minūtei.

Komandas ilgstoši bija uzbrukušas nerezultatīvi un arī pēdējais uzbrukums sākās tieši ar šādu rezultātu, kura noslēgumā 1,9 sekundes pirms pamatlaika beigām Adetokunbo bija precīzs pēc grūta caurgājiena. Atlikušajā laikā Porziņģim neizdevās atbrīvoties, lai saņemtu bumbu, līdz ar to tā nonāca pie Hārdeveja, kurš kārtējo reizi nebija precīzs un "Knicks" zaudēja.

Ņujorkas vienība ar 23 uzvarām 53 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem desmito vietu, kamēr "Bucks" basketbolisti ar 28 panākumiem 51 mačā ir septītie.

"Knicks" nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad jau plkst.19 pēc Latvijas laika uzņems Atlantas "Hawks", bet pēc tam otrdien būs gaidāma vēl viena spēle ar "Bucks", tomēr šoreiz tā risināsies Ņujorkā.

Kā vēstīts, Porziņģis izraudzīts starp rezervistiem dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē, kurā pārstāvēs līgas superzvaigznes Lebrona Džeimsa komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!