Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbolists Lauris Blaus pēc tam, kad viņa šosezon pārstāvēto Polijas augstākās līgas klubu Slupskas "Energa Czarni" piemeklēja finansiālas problēmas, pievienojies "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubam "Betsafe"/"Liepāja".

Patlaban 27 gadus vecais Blaus iekļauts Liepājas kluba pieteikumā un jau sestdien var doties laukumā LBL mačā pret līderi "Ventspils".

Sezonu Blaus sāka "Energa Czarni" komandā, taču finansiālu problēmu dēļ Slupskas komanda, kuru iepriekšējā sezonā trenēja Roberts Štelmahers, paziņoja par bankrotu un izstājās no Polijas čempionāta, kurā šosezon bija izcīnījusi piecas uzvaras 19 mačos.

Blaus poļu kluba rindās vidēji spēlēja 16 minūtes un 53 sekundes, gūstot 5,7 punktus spēlē un izcīnot 4,1 atlēkušo bumbu.

Viņam šī ir atgriešanās Liepājā, jo pirms 2013./2014.gada sezonas viņš pievienojās "Liepāja"/"Triobet" komandai, šajā vienībā nospēlējot divas sezonas.

Zīmīgi, ka šosezon "Betsafe"/"Liepāja" sastāvu uz kādu brīdi jau papildināja Latvijas basketbolisti, kuri bija palikuši bez darba ārzemēs. Tā Kurzemes klubā uzspēlēja Kārlis Apsītis un Andrejs Šeļakovs, abiem vēlāk atkal dodoties leģionāru gaitās.

Iepriekšējā sezonā Blaus pārstāvēja LBL klubu "Valmiera"/ORDO, bet valmieriešiem neizdevās nosargāt Latvijas čempionu titulu.

Blaus iepriekšējā sezonā 42 LBL spēlēs vidēji iemeta 9,6 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas un veica 0,9 rezultatīvas piespēles. Savukārt "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) centra spēlētājs 16 mačos vidēji iemeta 10,1 punktu, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas un veica 1,3 rezultatīvas piespēles.

Blaus Valmieras klubam pievienojās 2015./2016.gada sezonas vidū, kad pārnāca no Lietuvas vienības Pasvāles "Pieno žvaigždes". Valmieras kluba sastāvā viņš tika kronēts par Latvijas čempionu.

Karjeras laikā Blaus spēlējis Latvijas komandās "Ķeizarmežs", "Ventspils", "VEF Rīga" un "Liepāja"/"Triobet", kā arī devies leģionāra gaitās, spēlējot Igaunijā un Lietuvā.

"Valmiera"/ORDO sastāvā 2016.gadā izcīnītā LBL zelta medaļa Blauam bija otrā basketbolista karjerā, jo 2013.gadā centrs izcīnīja savu pirmo čempiontitulu "VEF Rīga" rindās.

"Betsafe"/"Liepāja" LBL čempionātā ar piecām uzvarām 14 spēlēs ir piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!