Foto: Sputnik/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis un Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) viceprezidents Adamss Pengilijs uzskata, ka CAS spriedums par diskvalificēto Krievijas sportistu attaisnošanu ir smaga tiesas neveiksme, raksta britu mediji.

"Šī ir smaga un melna diena sportā, kad blēžiem un zagļiem atļāva triumfēt," Starptautiskās Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu BBC komentējis Pengilijs. "CAS ir pieļāvuši kļūdu. Mums ir jāpārskata attieksme pret vadošo sporta administrāciju un tiesisko sistēmu sportā, jo tagad redzam, ka olimpisko spēļu vēsturē lielākā krāpniecība un valsts atbalstīta dopinga sistēma saņem vien nenozīmīgu sodu. Lielākais vairums klusējošo un tīro sportistu cieš no nožēlojamiem pierādījumiem un vadītāju gļēviem bezrakstura lēmumiem."

"Šodien biju spiests atvainoties dažiem individuālajiem sportistiem, kas tagad ir zaudējuši sapņus, medaļas, naudu, bet pats svarīgākais – ticību sportam," saka IBSF viceprezidents. "Tagad viņi var uzskatīt, ka labāk ir blēdīties vai iesaistīties valsts atbalstītā dopinga sistēmā, pat ja tā tiek atklāta, jo sekas ir minimālas. Vai arī, ja negribi blēdīties, tad izvairies no elites sporta kā no sērgas."

Kā ziņojām, 1. februārī CAS pieņēma lēmumu atcelt Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piespriestās diskvalifikācijas 28 Krievijas sportistiem. Kopumā CAS saņēma apelācijas no 42 Krievijas sportistiem par piespriestajām diskvalifikācijām no olimpiskajām spēlēm. Daļēji tika apmierinātas 11 sportistu apelācijas, bet CAS norādīja, ka šajā gadījumā viņiem paliek spēkā SOK piespriestā diskvalifikācija. Viņiem tiek atcelts mūža aizliegums piedalīties olimpiskajās spēlēs, bet Phjončhanā piedalīties viņi tik un tā nevarēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!