Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas tenisiste Petra Kvitova ceturtdien kļuva par Latvijas zvaigznes Jeļenas Ostapenko pretinieci Sanktpēterburgas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā.

Otrās kārtas mačā jeb astotdaļfinālā Kvitova ar rezultātu 6-3, 1-6, 6-1 pārspēja rumānieti Irinu Begu.

Planētas sestā rakete Ostapenko un Kvitova karjeras laikā spēkojušās četras reizes, visus savstarpējos mačus aizvadot 2016.gadā. Vispirms Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra astotdaļfināla un Birmingemas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā pārāka bija Ostapenko, bet nākamajos divos dueļos ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā un Uhaņas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā virsroku guva Kvitova.

Aizpērn decembrī Kvitovai viņas dzīvoklī ar nazi uzbruka laupītājs, kurš tenisistei sagrieza un smagi satraumēja roku. Sportistei uzbrukumā bija bojātas rokas saites, kā rezultātā kortā viņa atgriezās maija beigās ar dalību Francijas atklātajā čempionātā, kur apstājās otrajā kārtā. Mēnesi vēlāk viņa triumfēja Birmingemas WTA "Premier" turnīrā, bet septembrī ASV atklātajā čempionātā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Kvitova karjeras laikā izcīnījusi 20 WTA titulus, tajā skaitā divreiz triumfēdama Vimbldonas čempionātā. Viņas rekords WTA rangā ir otrā pozīcija, kas tika sasniegta 2011.gadā.

Pusfinālā Ostapenko un Kvitovas dueļa uzvarētāja tiksies ar Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu, kura WTA rangā atrodama 12. pozīcijā, vai kvalifikāciju pārvarējušo krievieti Jeļenu Ribakinu, kura rangā ir 450. vietā.

Ostapenko šajā turnīrā ir izlikta ar otro numuru, tāpēc viņai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā Latvijas tenisiste ar rezultātu 7-6 (8:6), 6-3 uzvarēja pieredzējušo mājinieci Veru Zvonarjovu, kura savulaik pasaules rangā bija otrā, bet šonedēļ ieņem 197.pozīciju.

Kvitova, kura turnīrā piedalās ar "wild card" jeb rīkotāju speciālo ielūgumu, pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-0 sagrāva Krievijas tenisisti Jeļenu Vesņinu, kura WTA rangā ieņem 21.pozīciju.

Ostapenko Sanktpēterburgā spēlē ceturto gadu pēc kārtas. 2015.gadā, kad tur vēl notika ITF 50 000 kategorijas turnīrs, Latvijas sportiste ieguva vienspēļu titulu, kas līdz pērnā gada Francijas atklātajam čempionātam bija prestižākais viņas karjerā. Savukārt iepriekšējos divos gados WTA statusā viņa zaudēja jau pirmajos mačos, turklāt nav spējusi uzvarēt pat setu. Tiesa, pērn viņa kopā ar polieti Alicju Rosolsku bija labākās dubultspēļu sacensībās.

Startēt šajā turnīrā sākotnēji bija iecerējusi arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura gan veselības likstu dēļ no šādas izdevības atteikusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!