Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Pekinas "Kuņluņ Red Star" pārtraukuši līgumu ar Latvijas aizsargu Artūru Kuldu, vēsta čempionāta rīkotāji.

29 gadus vecais Kulda "Kuņluņ Red Star" vienībai pievienojās pagājušā gada jūnijā, noslēdzot līgumu uz vienu gadu. Tiesa, klubam KHL sezona tagad jau ir noslēgusies, bet līgumsaistības spēlētājam bija līdz 30. aprīlim.

Latvijas hokejists šosezon aizvadīja 47 spēles, kuru laikā atzīmējās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Pekinas klubam šī sezona gan bija nesekmīga, jo tas ar 56 spēlēs izcīnītu 61 punktu izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Saistībā ar februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm KHL čempionātā tagad ir iestājies pārtraukums līdz pat februāra beigām. Pēc tam vienības regulārajā turnīrā aizvadīs noslēdzošās kārtas, tomēr "Kuņluņ Red Star" jau ir aizvadījusi visas spēles.

Kulda iepriekšējās divas sezonas pavadīja Somijas vienībā Helsinku "Jokerit", kas arī spēlē KHL čempionātā.

Pirms spēlēšanas "Jokerit" Kulda divas KHL sezonas pārstāvēja Ufas "Salavat Julajev", bet līgā viņš debitēja 2012./2013. gada sezonā Novosibirskas "Sibirj" sastāvā.

Kulda aizvadījis 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pārstāvot Vinipegas "Jets" (pirms tam Atlantas "Thrashers") vienību.

Iepriekšējā sezona Pekinas klubam bija debijas sezona KHL čempionātā, komandai iekļūstot Gagarina kausā, bet izstājoties no tā pirmajā kārtā.

Kulda ir starp Latvijas izlases kandidātiem svētdien Rīgā gaidāmajai pārbaudes spēlei ar Kanādas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!