Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis otrdien guva 28 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, palīdzēdams Ņujorkas "Knicks" vienībai savā laukumā ar rezultātu 111:95 (30:22, 31:19, 25:28, 25:26) pārspēt vēl vienu šīs pilsētas komandu Bruklinas "Nets".

Porziņģis 182 NBA regulārā čempionāta spēlēs guvis 3247 punktus, kas ir tieši tikpat, cik 516 cīņās iespēja Andris Biedriņš. Tiesa, Biedriņa kontā ir vēl 70 punkti arī NBA izslēgšanas turnīra mačos. Latviešu basketbolists šajā mačā realizēja sešus tālmetienus, labodams savu karjeras rekordu. Pērn decembrī viņš iemeta piecus tālmetienus Losandželosas "Lakers" grozā.

"Knicks" jau spēles pirmajās minūtēs ieguva vadību, priekšā atrodoties teju visu maču. Lai gan "Nets" no 25 punktu deficīta pietuvojās līdz mīnus desmit punktiem, tomēr laukuma saimnieki nosargāja drošu vadību, arī ceturto reizi sezonā pārspējot Bruklinas basketbolistus.

"Knicks" komanda izcīnījusi otro uzvaru pēc kārtas, kamēr "Nets" savu zaudējumu sēriju pagarināja līdz četriem mačiem.

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 30 minūtes, kuru laikā realizēja sešus no astoņiem tālmetieniem, trīs no 11 divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, vienu reizi kļūdījās un tika pie vienas piezīmes. "Knicks" ar Porziņģi laukumā iemeta par astoņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Ar iespaidīgu "double-double" "Knicks" rindās izcēlās turks Eness Kanters, kurš guva 20 punktus un izcīnīja 20 atlēkušās bumbas, tāpat divciparu skaitli divos statistikas rādītājos ierakstīja viens no NBA labākajiem rezervistiem Maikls Bīzlijs, kuram bija 12 punkti un 13 bumbas zem groziem. Vēl ar 15 punktiem "Knicks" komandā atzīmējās Tims Hārdevejs juiniors, bet 12 punktus guva Kortnijs Lī.

"Nets" rindās rezultatīvākajam spēlētājam Demaram Kerolam bija 13 punkti, bet pa 12 punktiem sameta lietuviešu izcelsmes kanādiešu aizsargs Niks Stausks, Alens Krebs un Džerets Alens.

Zīmīgi, ka starp "Nets" rezervistiem bija divi basketbolisti, kuri 2015.gada NBA draftā tika izvēlēti pirms Porziņģa - D'Andželo Rasels un Džahlils Okafors, kuri tagad nonākuši Bruklinas vienībā. Rasels šajā mačā guva septiņus punktus, bet Okafors atzīmējās ar pieciem punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

Porziņģis šajā mačā realizēja savu pirmo metienu, pēc nospēlētas minūtes grozā raidīdams "trejaci". Pusotru minūti vēlāk viņš iemeta vēl vienu tālmetienu un panāca jau 11:6 mājinieku labā. Lai gan "Nets" ātri izlīdzināja rezultātu, otrā laukuma galā latvietis atbildēja ar ļoti tālu divpunktnieku. Turpinājumā Porziņģim tika labi nesekmējās, liepājniekam netrāpot divus metienus pēc pagrieziena.

Trīsarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad rezultāta tablo vēstīja 21:17 "Knicks" labā, Porziņģis devās atpūsties uz rezervistu soliņa. Ceturkšņa pēdējās minūtēs laukuma saimnieki zaudēja aizsargu Ronu Beikeru, kurš pleca traumas dēļ nevarēja turpināt maču.

Latvijas basketbolists laukumā atgriezās otrās ceturtdaļas vidū, kad "Knicks" atradās vadībā ar 42:31. Minūti vēlāk ar noteikumu pārkāpumu tika iztraucēts Porziņģa pustālais, latvietim iemetot abus soda metienus (44:34). Nākamie divi viņa metieni no spēles nebija precīzi, bet divarpus minūtes pirms pirmā puslaika beigām Porziņģis vēlreiz bija precīzs aiz perimetra, panākdams 52:39.

Minūti vēlāk arī nākamais viņa "trīnītis" sasniedza mērķi un mājinieku pārsvars pieauga jau līdz 16 punktiem (57:41). Līdz puslaika beigām Porziņģis iemeta vēl divus soda metienus, pirmajās 24 minūtēs gūstot 18 punktus, kamēr "Knicks" vienībai iekrājot 20 punktu handikapu (61:41).

Otrajā puslaikā Porziņģis savu kontu atvēra trešajā minūtē, kad ar metienu no soda laukuma panāca 71:48. Turpinājumā viesi "Knicks" pārsvaru samazināja līdz 13 punktiem, bet latvietis ar "danku" nedaudz palielināja laukuma saimnieku handikapu (74:59). Četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Porziņģis tika nomainīts, laukumā atgriezdamies spēles ceturtā nogriežņa trešajā minūtē (92:77).

Uz pretinieku pieciem punktiem Porziņģis atbildēja ar savu piekto precīzo tālmetienu mačā, panākdams 95:82. Tāpat vēl vienu "trejaci" viņš iemeta četrarpus minūtes pirms mača finālsvilpes (102:86). Nedaudz vairāk kā pusotru minūti pirms mača beigām viņš tika nomainīts, kamēr "Knicks" svinēja uzvaru ar rezultātu 111:95.

"Knicks" ar 23 uzvarām 51 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem desmito vietu, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par četru uzvaru tiesu, kamēr "Nets" ar 18 panākumiem 50 cīņās ir 13.pozīcijā.

Nākamajā duelī "Knciks" trešdien viesosies pie Austrumu konferences līderes Bostonas "Celtics".

Kā vēstīts, Porziņģis izraudzīts starp rezervistiem dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlē, kurā pārstāvēs līgas superzvaigznes Lebrona Džeimsa komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!