Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai savā laukumā ar rezultātu 106:104 (30:30, 30:25, 20:26, 26:23) pārspēt Denveras "Nuggets".

Sanantonio vienība izcīnīja trešo uzvaru pēdējos četros mačos, kamēr "Nuggets" komandai pārtrūka trīs uzvaru sērija.

Spēles ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē desmit reizes mainījās vadība. Ceturkšņa vidū pēc Denija Grīna metiena "Spurs" izvirzījās priekšā ar 94:93 un vadības grožus neatdeva. Viesiem pamatlaika pēdējās sekundēs bija iespējas izraut neizšķirtu, taču Vila Bārtona tālmetiena nesasniedza savu mērķi.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 15 minūtes, kuru laikā iemeta savus abus divus divpunktu metienus un vienu no trim tālmetieniem.

Tāpat latviešu basketbolists izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un tika pie vienas piezīmes. "Spurs" ar Bertānu laukumā ielaida par pieciem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Spurs" komandā rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, pa 18 punktiem guva Kails Andersons un spānis Pau Gazols, kamēr 14 punkti bija argentīnieša Manu Džinobili rēķinā.

Viesiem 18 punktus iemeta Džamals Marejs, kuram ar 17 punktiem piebalsoja Gerijs Heriss.

Bertāns spēlēs iesaistījās pirmās ceturtdaļas vidū, kad "Spurs" bija iedzinējos ar 18:21, bet rūjienietis pēc caurgājiena divus punktus atguva. Ceturkšņa turpinājumā viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas aizsardzībā, kamēr komandas pēc pirmajās 12 minūtēs cīnījās neizšķirti 30:30.

Tāpat Bertāns pēc ielaušanās soda laukumā realizēja savu otro metienu, otrās ceturtdaļas sākumā panākdams 34:32 mājinieku labā. Pēc otrajā ceturksnī nospēlētām trim minūtēm Bertāns tika nomainīts (39:44), pirmajā puslaikā, kuru "Spurs" uzvarēja ar 60:55, laukumā neatgriezdamies.

Otrajā puslaikā Bertāns laukumā devās trešās ceturtdaļas septītajā minūtē, kad "Spurs" bija vadībā ar 68:65. Turpinājumā "Nuggets" komandai izdevās pārņemt vadību, bet pusotru minūti pirms ceturtdaļas beigām latvietis ar tālmetienu no stūra nedaudz samazināja pretinieku pārsvaru (75:79).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā viņš devās atpūsties uz rezervistu soliņa un laukumā atgriezās nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad "Spurs" bija vadībā ar 98:95. Tiesa, pēc pusminūtes Gregs Popovičs Bertānu atkal nomainīja. Turpinājumā "Spurs" pārsvars tika samazināts līdz punktam, bet, uzsākot pamatlaika pēdējo minūti, laukuma saimniekiem bija piecu punktu handikaps (104:99).

Pusminūti pirms finālsvilpes Marejs "Spurs" pārsvaru samazināja līdz diviem punktiem (104:106). Turpretī Sanantonio basketbolisti savā pēdējā uzbrukumā nerealizēja tālmetienu, viesiem aizskrienot ātrajā pretuzbrukumā. Mača pēdējās sekundēs pie brīva tālmetiena tika Bārtons, taču viņa raidītā bumba grozā nelidoja, mājiniekiem svinot uzvaru.

"Spurs" ar 34 uzvarām 53 spēlēs saglabā trešo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Nuggets" ar 26 panākumiem 51 cīņā ir devītā.

Šonedēļ "Spurs" komandu gaida vēl divas mājas spēles, spēkojoties ar Hjūstonas "Rockets" un Jūtas "Jazz" komandām, bet pēc tās tiks aizvadīts tā dēvētais rodeo izbraukums, savā laukumā atgriežoties vien februāra pēdējā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!