Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jamaikas sieviešu bobsleja izlase līdz ar Beļģijas, Brazīlijas un Rumānijas sportistiem ir pirmie atlēti, kas ievākušies 2018. gada ziemas olimpisko spēļu olimpiskajā ciematā, informē spēļu rīkotāji.

Pirmajiem sportistiem, kas apmetušies ciematā, 5. februārī tiks sarīkota svinīga sagaidīšana. Pārējo valstu sportisti Phjončhanā tiek gaidīti ierodamies, sākot ar 31. janvāri.

Pirmais no Latvijas sportistiem, kas devies uz Dienvidkoreju, 25. janvārī bija šorttrekists Roberto Puķītis, 31. janvārī uz Phjončhanu izlido Latvijas kamaniņu sporta izlase, dienu vēlāk viņiem sekos bobslejisti, ātrslidotājs Haralds Silovs, šorttrekists Roberts Jānis Zvejnieks un kalnu slēpotāja Lelde Gasūna. Latvijas skeletona komanda uz Koreju dosies 2. februārī, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

Šajās olimpiskajās spēlēs būs divi sportistu ciemati — Phjončhanas ciematā mitināsies niega sporta veidu pārstāvji kā bobslejisti, slēpotāji uc., bet otrā, kas atradīsies 20 kilometrus attālajā Ganungā, — ledus sporta veidu pārstāvji, hokejisti, kērlingisti un daiļslidotāji. Paralimpiskajās spēlēs tiks izmantots tikai Phjončhanas ciemats.

Abiem ciematiem ir nozīmēti mēri: Phjončhanas ciemata vadītājs būs 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu čempions galda tenisā Rju Senmins, bet otrajā — Dienvidkorejas pirmais olimpiskais čempions, bijušais šorttrekists Kims Kihuns.

XXIII Ziemas olimpiskās spēles notiks no 9. līdz 25. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!