Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spāņu tenisists Rafaels Nadals ir saglabājis pasaules pirmās raketes godu profesionālajā vīriešu tenisā arī pēc Austrālijas atklātā tenisa čempionāta, bet turnīra uzvarētājs Rodžers Federers joprojām ir otrais, liecina ATP jaunākais tenisa rangs.

Federers aizvadītajās brīvdienās sesto reizi triumfēja "Australian Open", finālā ar ar 6-2, 6-7 (5:7), 6-3, 3-6, 6-1 pieveica ar sesto numuru izlikto horvātu Marinu Čiliču, kamēr Nadals no turnīra izstājās ceturtdaļfinālā savainojuma dēļ.

Otrs šāgada "Australian Open" finālists Čiličs jaunākajā ATP rangā pakāpies par trim vietām uz trešo pozīciju, bet pa vienai pozīcijai zaudējuši bulgārs Grigors Dimitrovs, Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs un austrietis Dominiks Tīems. Savu septīto pozīciju saglabājis beļģis Dāvids Žofins, bet par vienu vietu augstāk pacēlušies amerikānis Džeks Soks, argentīnietis Huans Martins del Potro un spānis Pablo Karreno Busta, kurš tagad noslēdz TOP10.

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā pacēlies par sešām pozīcijām uz 198. vietu. Piecu pozīciju kāpums uz 561. vietu Mārtiņam Podžum, bet Miķelis Lībietis saglabājis 1138. vietu.

Par vienu vietu augstāk ATP rangā pacēlies Artūrs Lazdiņš (1386.), par piecām – Roberts Grīnvalds un Krišjānis Stabiņš, kuri dala 1595. pozīciju. Desmit vietu progress Mārtiņam Rocēnam (1828.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!