Foto: DELFI

"Arēnā Rīga" sestdien norisinājās aizraujošs boksa vakars, kura noslēgumā Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā piedzīvoja zaudējumu ukrainim Oleksandram Usikam, zaudējot savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu.

Jau ziņots, ka Briedis šajā cīņā piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem. Tiesneši lēma, ka Briedis piekāpās ar 114:114, 113:115, 113:115. Līdz ar to Usiks nosargāja savu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu titulu, kā arī ieguva Brieža WBC čempiona titulu. Tāpat ukrainis iekļuva Pasaules Boksa supersērijas finālā.

Šajā vakarā notika arī citas cīņas. Smagā svara kategorijā brits Mikaels Lavals pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma pārspēja ungāru Istvanu Orsosu, un arī otrajā cīņā uzvarētājs tika noteikts pēc punktiem. Pēc četru raundu dueļa Vācijas pārstāvis Araiks Marutjans no Vācijas uzvarēja ungāru Rihardu Heģi.

Pēc tam zviedrs Otto Valins supersmagajā svara kategorijā trešajā raundā ar tehnisko nokautu pārspēja bosnieti Srdanu Goverdaricu. Savukārt Latvijas bokseris Jevgeņijs Aleksejevs sešu raundu cīņā pēc punktiem pārspēja francūzi Morīsu Positī, bet vakara turpinājumā horvāts Filips Hrgovičs supersmagsvaru duelī ceturtajā raundā izdarīja savus izšķirošos uzbrukumus un nokautēja Tomu Litlu.

Savukārt Latvijas pārstāvis Andrejs Pokumeiko nespēja izcīnīt Šveices boksera Joana Kongolo WBC sudraba čempiona jostu, zaudējot raundu cīņā zaudējot pēc punktiem. Tāpat pēc tiesnešu lēmuma zaudējumu smagsvaru duelī piedzīvoja arī vēl viens latvietis Ričards Bolotņiks, un viņš astoņu raundu cīņā zaudēja dānim Nikijam Nīlsenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!