Ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks pēc fantastiskā cīņā gūtās uzvaras pār latvieti Mairi Briedi atzina, ka šobrīd viņš vairāk domā par to, kā pēc iespējas ātrāk nokļūt savās mājās un samīļot bērnus.

Ziņojām, ka Briedis, aizvadot vienu no pasaules boksā pēdējos gados ievērojamākajām cīņām, WBSS pusfinālā pēc punktiem piekāpās Usikam. Līdz ar šo neveiksmi Briedis zaudējis Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, ko tagad savai Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostai pievienojis ukrainis.

"Man tagad kolekcijā ir vēl viena josta, un jāsaka "Paldies, Dievam!". Mairis ir spēcīgs, ļoti stiprs bokseris. Domāju, ka skatītāji redzēja 12 lieliska boksa raundus. Bija taču lielisks vakars, piekritīsiet," sacīja ukraiņu bokseris.

WBSS finālā, kas maijā notiks Saūda Arābijas pilsētā Džidā, Usiks tiksies ar kubieti Žunioru Dortikosu vai krievu Muratu Gasijevu. Usiks gan vēl nedomā tik tālā nākotnē. "Jūs gribiet, lai es te tagad domāju mēnesi, nedēļu uz priekšu... Bet es par to nedomāju. Šobrīd es domāju, kā es gribu ātrāk tikt līdz ģērbtuvei, pārģērbties, aizbraukt uz viesnīcu, pagulēt un rīt pēc iespējas ātrāk nokļūt mājās un samīļot savus bērnus. Kad tuvosies fināls, tad arī domāšu par finālu," norādīja trīs bērnu tēvs Usiks.

Usiks atkārtoti uzsvēra, ka priecīgs tagad iegūt vēl vienu čempiona jostu. Ukrainis jokojot sacīja, ka pirmdien varētu lepni ar abām jostām plecā iziet savā rajonā un lepni aizvest meitu uz skolu. "Jostām būs goda vieta mājās, bet pirmdien es nekur negribēšu doties."

Atgriežoties pie cīņas, Usiks atzina, ka Brieža aktivitāte un pārliecība pirmajos raundos viņu nav pārsteigusi. "Zinājām, ka Mairis ir spēcīgs. Viņam ir 25 cīņas un 25 uzvaras (īstenībā 23 uzvaras 23 cīņās pirms zaudējuma Usikam). Mēs ar komandu savu plānu izpildījām, par laimi veiksmīgi. Tagad braucam mājās ar jaunu trofeju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!