Foto: Publicitātes foto

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā "Mogo" komanda sestdien divu līdervienību cīņā savā laukumā ar 4:3 (2:0, 1:3, 1:0) pieveica "Liepāja/Optibet" vienību, nostiprinoties kopvērtējuma vadībā.

"Mogo" vienībai šī bija septītā uzvara pēc kārtas.

Pašā spēles sākumā "Mogo" izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Andris Siksnis un Rustams Begovs, bet 25. minūtē Ronalds Cinks panāca jau 3:0. Tiesa, liepājnieki parādīja raksturu, jo jau pusotru minūti vēlāk Bruno Zabis vienus vārtus atguva, kamēr otrā perioda izskaņā par neizšķirta atjaunošanu parūpējās Aleksandrs Novikovs un Roberts Štelmahers.

Trešajā trešdaļā starp abām komandām bija vērojams līdzvērtīgs hokejs, bet uzvaras vārtus "Mogo" labā 51. minūtē iemeta Miks Lipsbergs.

Tikmēr ne to vieglāko uzvaru izcīnīja "Zemgale"/LLU, kas Jelgavā ar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) pieveica hokeja skolu "Rīga".

Lai arī spēles gaitā "Zemgale"/LLU izvirzījās vadībā ar 3:0, "Rīga" parūpējās par intrigu. Vispirms vienus vārtus otrajā trešdaļā atguva Artjoms Pankevičs, bet 58. minūtē Vladislavs Koniševs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Īsu brīdi pirms tam rīdzinieki bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr pēc vārtu guvuma nevietā nāca Riharda Kamoliņa noraidījums, kas likvidēja "Rīgas" izredzes atspēlēties.

Citā sestdienas mačā graujošu uzvaru guva Latvijas čempione "Kurbads", kas savā laukumā ar 6:1 (5:1, 0:0, 1:0) pārspēja pastarīti "Prizmu".

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar 59 punktiem 25 cīņās atrodas "Mogo", kamēr 48 punkti ir "Liepāja/Optibet" vienībai, bet pie 47 punktiem tikusi valsts čempione "Kurbads".

Aiz labāko trijnieka ar 42 punktiem ir "Zemgale"/LLU, "Rīgai" ir 18 punkti, bet "Prizma" savākusi 11 punktus.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!